Managed hosting door True

Winst Apple stelt analisten teleur

 

Apple heeft in zijn laatste kwartaal opnieuw recordresultaten geboekt, maar minder dan analisten hadden verwacht. Dat is voor het eerst in jaren. In het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar 2010/2011 kwam de winst uit op 6,62 miljard dollar of 7,05 dollar per aandeel. Een jaar geleden bedroeg de winst 4,31 miljard dollar of 4,64 dollar per aandeel. Dit vierde kwartaal van 2010/2011 is het beste vierde kwartaal in de geschiedenis van het bedrijf, maar toch daalde het aandeel op de beurs met zes procent.

Analisten hadden meer winst verwacht: 7,31 dollar per aandeel. Het is voor het eerst in zeker zes jaar dat Apple slechter doet dan de analistenverwachtingen. Naar verluidt stelden klanten de aankoop van een nieuwe iPhone uit, in afwachting van een nieuwe versie. De omzet viel met 28,3 miljard dollar eveneens onder de analistenverwachtingen van 29,6 miljard dollar.

Intel en Yahoo

Ook andere technologiebedrijven kwamen dinsdag met cijfers. De grootste chipproducent ter wereld, Intel, lijkt zich alvast niets aan te trekken van een zwakkere pc-markt. Het bedrijf kwam met recordresultaten in het derde kwartaal. De winst steeg 17 procent tot 3,5 miljard dollar, beter dan de analisten hadden verwacht. Internetpionier Yahoo zag juist de omzet en winst in het voorbije kwartaal dalen. De winst zakte 26 procent tot 293,3 miljoen dollar. Dat is wel meer dan verwacht. (In samenwerking met Datanews).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4232910). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.