Managed hosting door True

Perceptive Software koppelt bpm aan ecm-portfolio

Lexmark koopt Nederlandse Pallas Athena

 

Investering

Printing- en imaging-leverancier Lexmark neemt voor 36,3 miljoen euro (50,2 miljoen dollar) de Nederlandse softwareleverancier Pallas Athena over. Pallas levert software-oplossingen voor business process management (bpm), document output management (dom) en proces mining. Het softwarehuis wordt geïntegreerd met Lexmarks op zichzelf staande business unit Perceptive Software.

Met de overname versterkt Lexmark zijn portfolio voor end-to-end managed print services (mps) en zakelijke procesoplossingen door het toevoegen van bpm-, dom- en process mining softwaremogelijkheden. Lexmark wil zodoende een graantje meepikken van de groeiende bpm-softwaremarkt.

Bpm combineren met ecm

Perceptive Software richt zich op de enterprise content management (ecm)-markt en met de overname wil Lexmark het aangrezende bpm-vakgebied hierbij gaan betrekken. Daarnaast moet Perceptive Software door de overname van Palles Athena meer grip krijgen op de emea-markt.

De huidige ceo van Pallas Athena John Hoogland gaat direct rapporteren aan Scott Coons, ceo van Perceptive Software en vice president van Lexmark. Pallas Athena heeft zijn hoofdkantoor in Apeldoorn en heeft verder regionale kantoren in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België en het Caribische gebied.

Lexmark doet tot het bekendmaken van zijn derdekwartaalcijfers geen verdere uitspraken over de overname. Deze bekendmaking staat gepland voor 25 oktober 2011.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4232891). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.