Managed hosting door True

VMworld 2011

VMware levert nieuwe virtuele beheertools

 

VMware, leverancier van software voor virtualisatie en cloudinfrastructuur, heeft zijn productportfolio gemodeniseerd en uitgebreid om het it-beheer van virtuele omgevingen te vereenvoudigen en automatiseren. Zo zijn er volgens de leverancier verbeteringen aangebracht in VMware vCenter Operations en worden nieuwe versies van VMware vFabric Application Management en VMware IT Business Management geïntroduceerd.

VMware maakte dit bekend tijdens VMworld 2011, een conferentie die in Kopenhagen wordt gehouden. VMware vCenter Operations, een beheeroplossing voor prestaties, capaciteit en configuratiebeheer, is gemoderniseerd. Zo heeft de oplossing nieuwe dashboards en tools die de prestaties en capaciteitinformatie van de infrastructuur monitort. VMware vCenter Operations helpt prestatieproblemen te identificeren en herstellen die worden veroorzaakt door wijzigingen in de configuratie.

Daarnaast heeft het onderdeel vCenter Operations Management Suite nieuwe tools die automatisch de relaties tussen applicaties en de infrastructuurcomponenten ontdekken en in kaart brengen. Hierdoor kunnen it-afdelingen volgens VMware hun infrastructuur optimaliseren, onder andere op het gebied voor het beheer van beveiliging en disaster recovery.

vFabric Application Management Suite

VMware introduceert op VMworld 2011 de vFabric Application Management Suite-beheeroplossing. Deze bevat volgens de leverancier twee nieuwe oplossingen die applicatiedisciplines integreren om de inzet van ontwikkelaars en andere betrokkenen te stroomlijnen. De vFabric AppDirector standaardiseert en automatiseert de release-implementatie van applicaties binnen iedere cloud door middel van eenvoudig te maken blauwdrukken met gestandaardiseerde templates en implementatie-workflows.

vFabric Application Performance Manager helpt klanten pro-actief de applicatieprestaties in virtuele en cloudomgevingen te beheren. De vFabric Application Management Suite is geoptimaliseerd voor vFabric, maar uit te breiden naar andere frameworks, aldus VMware.

Cio en it-manager

Verder introduceert VMware de IT Business Management Suite die is gebaseerd op technologie die in juni 2011 is overgenomen van Digital Fuel. Met deze oplossing kunnen it-managers en cio's de waarde van it-investeringen optimaliseren en de waarde van informatietechnolgie communiceren in een taal die de business begrijpt, aldus VMware.

De suite omvat drie modules: IT Finance Manager, IT Service Level Manager en IT Vendor Manager. Met de IT Business Management suite kunnen cio's sourcing-beslissingen nemen op basis van kosten, risico's, prestaties en compliance, meent de softwareleverancier.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4232859). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.