Managed hosting door True

Samsung en Google presenteren Android 4.0

 

Ict-leverancier Samsung heeft samen met Google de Galaxy Nexus geïntroduceerd. De telefoon is de eerste smartphone die wordt uitgerust met het nieuwe Android 4.0-besturingssysteem, genaamd Ice Cream Sandwich. Waar het op oudere varianten Android gebruikelijk is om de telefoon te ontgrendelen met een schuifbeweging, wordt dit op de Galaxy Nexus mogelijk via gezichtsherkenning.

De aankondiging van de telefoon en de nieuwe versie van het Android besturingssysteem zou oorspronkelijk begin oktober 2011 plaatsvinden, maar Samsung en Google verzetten deze aankondiging. Volgens de geruchten zou het komen door het overlijden van Apple mede-oprichter Steve Jobs, maar het kan ook te maken hebben gehad met het lekken van een filmpje van de nieuwe Galaxy Nexus.

Ice Cream Sandwich moet de eerste Android-variant worden die zowel op de smartphone als op de tablet kan worden gebruikt. De meeste Android-telefoontoestellen maken gebruiken van 2.2 Froyo. Dat is niet de laatste versie van het besturingssysteem voor telefoons,dat is 2.3 Gingerbread. Voor tablets is 3.2 Honeycomb beschikbaar, maar dit wordt nog maar weinig gebruikt. Android Icecream Sandwich heeft nieuwe functionaliteiten zoals het maken van panoramafoto's, maar ook zakelijkere toepassingen zoals het maken van screenshots, het slepen van stukken tekst, een met tabbladen werkende internetbrowser.

Android Beam

De Galaxy Nexus wordt uitgerust met een HD Super Amoled-scherm en een 1.2 GHz processor. Nieuwe mogelijkheden op het apparaat zijn multitasking, Wi-Fi hotspot en NFC support om via Android Beam bestanden te delen door de telefoon tegen die van iemand anders te houden. De telefoon is verbonden met de cloud, waarin mails, contacten en foto's en video's worden opgeslagen. Die gegevens kunnen vervolgens gesynchroniseerd worden met andere apparaten, zoals een tablet. Vanaf december is de telefoon verkrijgbaar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4232431). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.