Managed hosting door True

Oracle koopt databeheerspecialist Endeca

 

Handen schudden

Oracle neemt voor een onbekend bedrag Endeca uit het Amerikaanse Cambridge over. Dit softwarehuis is gespecialiseerd in oplossingen voor ongestructureerd databeheer, webcommercie en business intelligence. Oracle denkt de overname voor het eind van 2011 te hebben afgerond. Tot die tijd blijven beide bedrijven apart van elkaar opereren.

De MDEX-technologie van Endeca zal door Oracle aan verschillende producten worden toegevoegd. MDEX maakt het voor bedrijven mogelijk om de samenhang tussen ongestructureerde data te bepalen of om deze data te analyseren. Daarom gaat Orcale het beheerplatform Endeca InFront koppelen met de eigen tools voor webcommercie en business intelligence.

Daarnaast koppelt Oracle het technologieplatform Endeca Latitude met de eigen ATG-technologie. Oracle kreeg ATG in november 2010 in handen na de overname van e-commerce-ontwikkelaar Art Technology Group. Latitude kan zelf analyseapplicaties ontwikkelen om informatie uit een grote verzameling ongestructureerde en gestructureerde data samen te brengen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4232406). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.