Managed hosting door True

Capgemini neemt beheertaken RDC over

 

Capgemini neemt de hosting en housing van de infrastructuur en de applicaties van automatiseerder RDC over. Een aantal RDC-medewerkers, naar schatting enkele tientallen, stapt over naar de automatiseerder. Zij werken bij het huidige rekencentrum in Amsterdam, maar RDC gaat gebruikmaken van het datacentrum van Capgemini in de hoofdstad. Beide partijen zijn verder overeengekomen om gezamenlijk nieuwe oplossingen voor de automobielbranche en de financiële sector te ontwikkelen.

De regie over de transitie en de levering van diensten door Capgemini is in handen van het ‘shared service center' van RDC. Hoeveel medewerkers er precies moeten overstappen van het RDC Datacentrum naar Capgemini is nog niet duidelijk. Een zegsman van Capgemini spreekt van enkele tientallen. Ook kan hij nog niet aangeven op welke manier beide partijen met elkaar optrekken bij het in de markt zetten van nieuwe oplossingen en het verbeteren van bestaande diensten voor de klanten van RDC.

Op peil houden

Een woordvoerder van Capgemini stelt dat RDC met de uitbesteding van het infrastructuur- en applicatiebeheer de kosten voor housing en hosting wil terugdringen. Door gebruik te maken van het rekencentrum van Capgemini hoeft de ict-dienstverlener, - een joint venture van de belangenorganisaties RAI Vereniging en Bovag -, niet meer te investeren in het op peil houden van de eigen infrastructuur en de kennis. Ook verwacht RDC via Capgemini te kunnen beschikken over de meest recente kennis, vaardigheden, hardware en software die in de markt beschikbaar is.

RDC wil zich voortaan toeleggen op het adviseren over en het leveren van informatiesystemen en procesintegratiediensten aan de automobielbranche en financiers en verzekeraars die actief zijn in deze sector. het levert bijvoorbeeld informatiesystemen voor APK-keuringen, autoverkopen, voorraadbeheer, garagepolissen, leasing, verzekeringen en verzuimbeheer. Het bedrijf is ook actief in België.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4231871). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.