Managed hosting door True

McAfee stelt Eric Brown aan als VP en CFO

 

McAfee maakt vandaag de benoeming bekend van Eric Brown tot executive vice president en chief financial officer.

Brown, die op 3 januari 2005 bij McAfee in dienst komt, wordt in zijn nieuwe functie verantwoordelijk voor de totale, wereldwijde financiën van de onderneming en rapporteert direct aan chairman en CEO George Samenuk.

‘Brown heeft uitgebreide ervaring in financiële zaken opgedaan bij een aantal bedrijven uit de technologie-industrie en wij verheugen ons dan ook op de bijdrage die hij ongetwijfeld zal leveren aan de verdere groei van onze omzet en opbrengsten in de komende jaren,’ aldus Samenuk. ‘Wij hebben diepe waardering voor het vele harde werk dat zijn voorganger Steve Richards de afgelopen jaren als chief operating officer en CFO in ons bedrijf heeft gestoken en nu hij met pensioen gaat, wensen wij hem uiteraard het allerbeste. Met Eric hebben wij een opvolger gevonden die naar mijn mening van onschatbare waarde zal blijken bij het voortgaande streven naar een operationele pro forma marge van 25% die medio 2005 moet zijn gerealiseerd.’

Brown is eerder, van 2000 tot 2004, als president en chief financial officer werkzaam geweest bij Microstrategy, een vooraanstaand producent van business intelligence software. Daarvoor heeft hij bij Electronic Arts, ontwikkelaar en uitgever van interactieve entertainment-software, de functie bekleed van division chief financial officer en division chief operating officer. Hij is medeoprichter geweest van het in personalisatiesoftware voor e-business gespecialiseerde DataSage, waar hij ook de rol vervulde van chief financial officer. Daarnaast is hij in diverse financiële topfuncties werkzaam geweest bij Grand Metropolitan.

‘Ik verheug mij op mijn nieuwe functie bij McAfee, een van de grootste namen in de snel groeiende branche van computerbeveiliging en intrusion prevention,’ zegt Brown. ‘Ik kan haast niet wachten om van start te gaan en ik hoop een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de financiële en operationele strategie van McAfee.’

Brown is met een MBA-titel afgestudeerd aan de Sloan School of Management van het Massachusetts Institute of Technology, waar hij ook een BS-titel in scheikunde heeft behaald. Brown wordt bij McAfee de opvolger van chief operating officer en chief financial officer Steve Richards, die aan het einde van dit jaar met pensioen gaat.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/423133). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.