Managed hosting door True

Siebel neemt edocs over voor 115 miljoen dollar

 

Siebel Systems kondigt aan dat het bedrijf een definitieve overeenkomst heeft getekend voor de overname edocs, een aanbieder van e-Billing en Customer Self-Service oplossingen.

De overname betekent een uitbreiding van het aanbod van producten en diensten van Siebel Systems in de snel groeiende markt voor e-Billing en Customer Self-Service applicaties, die op dit moment al goed is voor een jaaromzet van 3 miljard dollar.

Door deze overname verwacht Siebel Systems een van de meest complete self-service oplossingen in de industrie te kunnen leveren, die bedrijven in staat stelt de klantervaring te verbeteren en zowel de operationele kosten als de uitval van klanten te verlagen. Bovendien betekent de overname van edocs een versteviging van het aanbod van Siebel Systems op het gebied van multi-channel oplossingen. De overname ligt dan ook geheel in lijn met de groeistrategie van Siebel Systems, die in het teken staat van de ontwikkeling van een breder en diepgaander aanbod van front-office oplossingen.

Volgens de condities van de overeenkomst betaalt Siebel Systems in eerste instantie 115 miljoen dollar in contanten aan de aandeelhouders van edocs. Aanvullende betalingen, op basis van gerealiseerde omzet en andere contractuele kernpunten, volgen waarschijnlijk in 2006. Met uitsluiting van de eenmalige kosten, is de verwachting dat de opbrengsten over het eerste kwartaal van 2005 door deze transactie worden teruggebracht met ongeveer 0,01 dollarcent per aandeel. Daarnaast verwacht Siebel Systems in het eerste kwartaal van 2005 een eenmalige kostenpost van 8 tot 10 miljoen dollar. De toewijzingsanalyse van de activa is echter nog niet afgerond, dit bedrag zou dus nog kunnen veranderen. Voor de rest van 2005 verwacht Siebel Systems geen merkbare financiële effecten van de overname, die inmiddels is goedgekeurd door de raad van bestuur van beide bedrijven, maar nog wel onderhevig is aan de gebruikelijke - wettelijke - condities. De transactie krijgt, naar nu wordt verwacht, in het begin van het eerste kwartaal van 2005 zijn definitieve beslag.

‘Met de overname van edocs kunnen wij internationale ondernemingen oplossingen bieden die een enorme verbetering betekenen van de efficiëntie van hun service- en betalingskanalen, de kosten voor call-centers drastisch terugbrengen en een bijdrage leveren tot grotere klanttevredenheid en klantenbinding,’ zegt Michael Lawrie, CEO van Siebel Systems. ‘Deze overname brengt een belangrijke organisatie op het gebied van e-Billing- en Customer Self-Service oplossingen samen met een van de grootste namen op het gebied van klantenservice-, call-center- en field serviceoplossingen. Het is een stap die volledig past binnen onze strategie, die erop gericht is ons aanbod van front-office oplossingen uit te breiden. De sterke punten van Siebel Systems en edocs sluiten perfect bij elkaar aan en dat betekent dat onze klanten in de toekomst optimaal profijt kunnen halen uit de steeds populairder wordende, interactieve, self-service toepassingen.’

‘Wij gaan nu deel uitmaken van Siebel Systems, een onderneming die een marktleidende positie bekleedt op het gebied van CRM,’ zegt Kevin Laracey, president en CEO van edocs. ‘Voor ons is dit een fantastische kans om samen een nieuw kwaliteitsniveau te realiseren op het gebied van Customer Self-Service. Beide ondernemingen zijn sterk gefocust op het leveren van toegevoegde waarde op basis van geavanceerde technologie in een aantal specifieke branches. Wat dat betreft is het dan ook een ideale alliantie. De combinatie van onze productlijnen met die van Siebel Systems stelt ons in staat in versneld tempo waardevolle functionaliteit op de markt te brengen die ondernemingen in staat stelt miljoenen dollars te besparen op operationele kosten. Bovendien kunnen ze hun klanten daardoor op een bijzonder gedifferentieerde manier tegemoet treden en dat levert niet alleen nieuwe klanten opleveren, het verstevigt ook bestaande relaties.’

Het productaanbod van edocs bestaat uit een compleet softwareplatform voor e-Billing en Customer Self-Service. De oplossingen van edocs zijn in het verleden ingezet bij diverse grote, internationale concerns als British Telecom, Harvard Pilgrim Healthcare, KPN, Toyota Financial Services, TXU en Verizon Wireless, bedrijven die onder de strengste bedrijfseisen opereren in zeer complexe technische omgevingen. De oplossingen van edocs zijn gebaseerd op een volledig schaalbaar en volgens industriestandaarden opgezet J2EE self-service platform, waarvan de totale eigendomskosten aanzienlijk lager liggen dan die van concurrerende kant-en-klare of speciaal ontwikkelde oplossingen.

Siebel Systems is van plan een geïntegreerde totaaloplossing te gaan leveren waarbij optimaal gebruikgemaakt wordt van de bestaande expertise, de elkaar wederzijds aanvullende technologieën en de ruime ervaring van beide ondernemingen. In eerste instantie zal deze oplossing met name gericht zijn op de sectoren van communicatie, financiële dienstverlening, gezondheidszorg en energie. De integratie van de toonaangevende oplossingen van Siebel Systems zelf op het gebied van CRM en Business Intelligence met de allesomvattende oplossingen van edocs voor eService, Self-Service en e-Billing, zal leiden tot de totstandkoming van een uiterst complete en bijzonder effectieve Customer Self-Service oplossing, die zal bijdragen tot grotere klanttevredenheid en bredere acceptatie

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/423103). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.