Managed hosting door True

Citrix neemt cloudopslagbedrijf ShareFile over

 

Citrix Systems neemt voor een onbekend bedrag ShareFile over. Dat bedrijf is gespecialiseerd in cloudgebaseerde dataopslag, documentdeling en samenwerking. Volgens de koper maken de producten van het ingelijfde bedrijf een veilige opslag, synchronisatie en deling van zakelijke documenten mogelijk. De gecentraliseerde cloudopslagcapaciteit maakt het voor gebruikers mogelijk om bestanden te delen met meerdere apparaten zodat toegang vanaf elke locatie mogelijk is.

Met de overname van ShareFile voegt Citrix ‘follow-me-data'-mogelijkheden aan het portfolio toe. De ceo van ShareFile, Jesse Lipson, wordt vice president en general manager van de nieuw gevormde productgroep van Citrix - Data Sharing. Deze groep is zowel verantwoordelijk voor de ShareFile-productlijn als voor de ‘follow-me-data'-strategie.

De Data Sharing-groep van Citrix levert gezamenlijke dataservices, zoals zoek-, synchronisatie-, beveiliging-, authenticatie-, open- en voorbeeldfuncties, voor verschillende applicaties en services. Hierbij wordt gebruik gemaakt van cases door een pakket van open API's. Ook levert de divisie veilige services voor datadeling naar nieuwe en bestaande apps die opgeslagen zijn in publieke en private clouds.

Overnames

Citrix is in 2011 flink op overname pad. Zo versterkte het softwarebedrijf zijn VDI-portfolio met overnames van RingCube en Kaviza Ook werd er flink voor het cloudportfolio ingekocht. Citrix nam hiervoor Cloud.com en EMS-Cortex over. Ook breide Citrix eind 2010 zijn SaaS-aanbod uit met de overname van Netviewer.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4229615). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.