Managed hosting door True

Samsung omzeilt verkoopverbod door update

 

rechter rechtszaak rechtbank

Samsung heeft door een software-update van de Galaxy S, Galaxy S II en Ace smartphones het verkoopverbod omzeild. Per 13 oktober 2011 mochten de telefoons niet meer worden verkocht. De Haagse rechtbank bepaalde op 24 augustus 2011 dat de manier van scrollen in de fotogalerij op de Samsungtelefoons te veel leek op die van Apple's iPhone.

Alle mobiele telefoons die nog op voorraad in de winkels liggen, zijn voorzien van de update. Ook reeds verkochte telefoons hebben een update gekregen en de leverancier installeert de software op nieuwe toestellen. Samsung stelt dat het daarmee voldoet aan de uitspraak van de rechter.'

De bekendmaking van de software-update voor smartphones komt op dezelfde dag dat een rechter in Australië de verkoop van Samsungs Galaxy Tab 10.1 in dat land verbood. Wederom was het Apple dat Samsung aanklaagde wegens patentschending. Ditmaal ging het onder andere om de touchscreen-technologie. Ook in Duitsland geldt een verbod op diezelfde tablet, maar daar is het apparaat via omwegen alsnog te krijgen.

Samsung slaat terug

Samsung slaat terug met rechtszaken om iPhones te verbieden. De 3G-technologie die Apple in zijn mobiele apparaten gebruikt, zou inbreuk maken op patenten van de Koreaanse leverancier. Dat is inclusief de net aangekondigde iPhone 4S. In Nederland volgt binnenkort een rechtelijke uitspraak hierover en ook in Frankrijk en Italië is Samsung soortgelijke rechtszaken begonnen. Samsung eiste voor de rechter in Nederland dat Apple voor elk dagdeel dat er nog iPads of iPhones met 3G verkoopt, een dwangsom moet betalen van een miljoen euro.

Een kleine overwinning en een nieuw dieptepunt voor Samsung in deze patentoorlog met Apple. De tablet, die in Australië een populair kerstcadeau moest worden, moet rigoureus onder handen worden genomen voordat hij over de toonbank mag. Inmiddels beschuldigen de bedrijven elkaar in meer dan twintig rechtszaken in tien landen van patentschendingen. Ze vechten allebei om de nummer een positie in smartphone-verkopen. Op dit moment leidt Apple die strijd. Het bedrijf verkocht in het tweede kwartaal van 2011 20,3 miljoen iPhones, tegenover 17,3 miljoen telefoons van Samsung.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4226360). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.