Managed hosting door True

Deel medewerkers krijgt ook tablets

St. Antonius geeft personeel 5500 smartphones

 

Medisch personeel van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en Utrecht krijgt in 2012 smartphones en tablets. Hiermee hoopt het ziekenhuis de zorg efficiënter te maken, zodat er meer tijd is voor de patiënt. Woordvoerster Marie Jeanne Douven van het St. Antonius geeft aan dat het ziekenhuis medio 2012 zo'n 5500 zorgverleners van smartphones zal voorzien. Douven: 'We doen dit project in samenwerking met Vodafone en Dimension Data. Het zal waarschijnlijk gaan om Android-smartphones van Samsung, maar dit wordt nog onderzocht. Er komen ook tablets bij voor sommige beroepen.'

Een van die beroepen is volgens Douven de verpleegkundige. 'Als de patiënt iets vraagt, hoeft hij of zij niet meer eerst naar een pc te lopen en van alles in te voeren. Je kunt veel efficiënter werken met deze nieuwe apparatuur en je hebt daardoor meer handen aan het bed. We moeten nog kijken hoe we smartphones en tablets verder op de werkvloer kunnen inzetten, maar in ieder geval krijgt iedereen een smartphone.' Het ziekenhuis was toe aan vernieuwing van de vaste lijnen en heeft besloten de gehele communicatie-infrastructuur te vervangen.

Dimension Data richt een nieuw Avaya-communicatiesysteem in en doet het technisch projectmanagement. Vodafone verzorgt het netwerk en ondersteunt het beheer van de apparaten. Hiermee kan via het 3G-netwerk contact worden gemaakt met de ziekenhuissystemen. Zo kunnen doktoren en andere zorgverleners patiëntendossiers opvragen vanuit het elektronisch patiëntendossier van het St. Antonius, zonder deze informatie op het apparaat op te slaan. Bovendien is het personeel op de hoogte van de agenda van collega's, omdat deze nu op de apparaten is op te vragen.

Beveiliging

Mocht het netwerk uitvallen, dan wordt er een netwerk van een andere provider gebruikt. Douven: 'We zijn zorgvuldig met de beveiliging, want hoewel de patiëntinformatie niet wordt opgeslagen op het apparaat, willen we niet dat informatie buiten de deur komt. We hebben toestelbeveiliging, applicatiebeveiliging en netwerkbeveiliging om de risico's zoveel mogelijk uit te sluiten. Bovendien kunnen we toestellen op afstand beheren als dat nodig is.'

Er wordt binnenkort een pilot gestart om te kijken hoe het St. Antonius de moderne apparatuur het beste kan gebruiken op de werkvloer en welke beroepen het meest baat hebben bij een tablet naast de smartphone.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4226345). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.