Managed hosting door True

Blackberry-aanbieders eisen schadevergoeding

 

Nederlandse telecomaanbieders willen om de tafel met de leverancier van Blackberry-toestellen, Research In Motion. Ze vinden dat klanten gecompenseerd moeten worden voor de inmiddels vier dagen durende storing. Klanten kunnen sinds maandag 10 oktober 2011 tot 13 oktober 2011 niet pingen, emailen en surfen op het internet. De problemen rondom de internetdiensten-storing van Blackberry lopen in Europa op hun einde en dat betekent dat providers gaan uitzoeken wat de schade is.

T-Mobile is al in gesprek met RIM over compensatie, maar doet geen uitspraken over de uitkomst. In ieder geval is de provider niet van plan om zelf klanten compensatie te bieden omdat ze daar geen juridische verplichting toe hebben. Zo stelt het bedrijf.

KPN geeft in een reactie aan contact op te nemen met hun 'Blackberry-klanten', wanneer er meer bekend wordt over compensatie. Het lijkt erop dat hiermee ook de zakelijke klanten bedoeld worden. KPN belooft dat als RIM compenseert, dit naar de klant gaat.

Vodafone-woordvoerder Bart Bakker kan helemaal geen uitspraken doen over de plannen van Vodafone. Bakker: 'In hoeverre we zelf gedupeerd zijn, of we met RIM in gesprek gaan en of klanten gecompenseerd gaan worden, daar kan ik geen uitspraken over doen. We houden alle mogelijkheden open.'

Excuses Lazaridis

Inmiddels is er op de servicepagina van Blackberry een filmpje verschenen, waarin RIM-oprichter Mike Lazaridis nogmaals zijn excuses aanbiedt. 'You expect better from us and I expect better from us', zegt hij in die video. Hij kon echter geen inschatting maken wanneer de problemen volledig verholpen zijn.

RIM is meer gaan communiceren over de problemen nadat gebruikers klaagden over de radiostilte van het bedrijf. Sinds ook Noord-Amerika op woensdag 13 oktober 2011 is geraakt door de problemen, lijkt RIM zich meer bezig te houden met het op de hoogte houden van gedupeerden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4226282). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.