Managed hosting door True

Denit koopt MKB-hoster Easyhosting

 

Handen schudden

Hostingbedrijf Denit Hosting Solutions uit Amsterdam heeft Easyhosting uit Eemnes overgenomen. Het ingelijfde bedrijf is gespecialiseerd in webhosting, domeinregistraties en e-maildiensten voor het mkb. Denit richt zich voornamelijk op hostingadvies en -beheer bij middelgrote en grote bedrijven. Easyhosting is per 1 september 2011 een dochteronderneming van de koper. Er zijn geen financiële details van de overname bekendgemaakt.

Mede-oprichter en directeur van Denit Hosting Solutions, Edwin Cornelissens: 'Deze overname past in onze strategie om het marktaandeel verder te vergroten.' Het bedrijf verwacht in 2011 een geconsolideerde jaaromzet te behalen van ongeveer zes miljoen euro. Het gezamenlijke personeelsbestand bestaat uit 26 voltijdmedewerkers.

Denit voegt door de overname de Easycolocate-producten en -diensten van Easyhosting toe aan het aanbod. Het gaat onder andere om co-locatie, serveroplossingen en beheerdiensten.

Denit meldt dat alle lopende contracten van Easyhosting intact blijven. 'Ook technisch verandert er niets door de overname. Alles blijft bij het oude.' Het bedrijf voegt toe dat klanten van Easyhosting toegang krijgen tot een uitgebreider productaanbod. 'Men kan bijvoorbeeld gebruikmaken van diensten als virtualisatie (VMware red.) Windows-hosting, loadbalancing, clustering, replicatie en Microsoft Exchange en Office als webdienst.'

Consolidatieslag hostingmarkt

De Nederlandse hostingmarkt is versnipperd. Hosters, waardonder Denit, voorzien een consolidatieslag in de Nederlandse markt en werken aan een kwaliteitskeurmerk. In 2009 sloeg Denit de armen ineen met internetaanbieder XS4All. Denit huurt een datavloer van ongeveer tweehonderd vierkante meter bij de Amsterdamse internetprovider.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4226259). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.