Managed hosting door True

Servers kunnen downloadstorm niet aan

Apple brengt iOS 5 op de markt

 

Apple heeft iOS 5 gelanceerd. Het besturingssysteem voor telefoons en tablets heeft ruim tweehonderd nieuwe functionaliteiten. Updates van iOS hoeven niet meer via iTunes te worden gedownload, maar worden rechtstreeks op het apparaat geplaatst. In Nederland kwam de update op 12 oktober 2011 in de avond beschikbaar. Er was dusdanig veel vraag naar het besturingssysteem, dat er wachttijden ontstonden bij het downloaden. Ook werd er geklaagd dat downloads werden afgebroken, omdat de servers van Apple de drukte niet aan konden.

De update kan worden binnengehaald op iPhone 4, iPhone 3GS, iPad en iPad 2 en recente iPod-Touch en Apple TV-apparaten. iOS 5 kan inmiddels ook al softwaretoepassingen draaien die niet door Apple zijn goedgekeurd. Deze vorm van jailbreak kan nog niet op de iPad 2. Apple meent dat jailbreak een inbreuk is op het auteursrecht en probeert via updates jailbreaken tegen te gaan. Hackers zijn echter het bedrijf tot nu toe steeds te slim af.

Een van de belangrijkste toevoegingen aan iOS is iCloud. Hiermee kunnen in de cloud bestanden worden opgeslagen, die kunnen worden opgevraagd op zowel Apple- als Windows-computers. Ook heeft Apple een Blackberry Messenger-achtige applicatie aan iOS toegevoegd. Deze app heet iMessage en hiermee kunnen tussen mobiele Apple-apparaten teksten, foto's en video's worden uitgewisseld.

Notification Center

Voor zakelijke gebruikers is het Notification Center een interessante toevoeging. Net als op Android-apparaten kan er een balk van boven naar beneden worden gesleept, waarin te zien is of er nieuwe berichten of activiteiten zijn binnengekomen. Dit wordt per app apart bijgehouden, waarbij met een aanraking de app kan worden geopend om het bericht te bekijken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4226247). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.