Managed hosting door True

Microsoft neemt Giant Company over

 

Om gebruikers te helpen bij het beveiligen van hun computers tegen spyware, heeft Microsoft nu het anti-spywarebedrijf Giant Company overgenomen.

Microsoft zal op basis van de technologieën van Giant Company nieuwe tools ontwikkelen voor Windows-gebruikers. Daarnaast zal een aantal specialisten van Giant Company deel gaan uitmaken van de algemene beveiligingsinspanningen van Microsoft.

‘Spyware is een serieus en snel groeiend probleem voor pc-gebruikers,’ zegt Mike Nash, corporate vice president van de Security Business and Technology Unit bij Microsoft. ‘Onze klanten hebben ons dan ook duidelijk laten weten dat ze verwachten dat Microsoft hen voorziet van effectieve oplossingen om deze dreiging het hoofd te bieden. Door deze overname kunnen we op korte termijn voorzien in deze behoefte, met nieuwe oplossingen om pc’s te beschermen tegen spyware en andere misleidende software.’

Microsoft is van plan om binnen een maand een bètaversie van een nieuwe anti-spyware tool beschikbaar te stellen aan klanten, die gebaseerd zal zijn op het product AntiSpyware van Giant Company. Hiermee kunnen klanten hun PC’s scannen op de aanwezigheid van spyware en andere misleidende software, en deze eventueel verwijderen. Ook zorgt deze tool ervoor dat tal van bekende spywareprogramma’s worden tegengehouden, zodat ze niet geïnstalleerd kunnen worden. De nieuwe tool zal beschikbaar komen voor Windows 2000 en hoger.

Verdere details over de nieuwe Microsoft-oplossing, inclusief de productplannen, prijzen en tijdsplanning, zijn nog niet bekend. De anti-spywaretechnologie zal een aanvulling vormen voor de verbeterde beveiligingfuncties in Windows XP Service Pack 2. Microsoft adviseert dringend om een anti-spywareoplossing te gebruiken, plus de drie stappen te volgen die te vinden zijn op www.microsoft.nl/beveiliging: gebruik een internet-firewall, houd de computer up-to-date en gebruik up-to-date antivirussoftware.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/422402). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.