Managed hosting door True

'Meg Whitman wil PC-divisie HP houden'

 

De nieuwe ceo van Hewlett-Packard, Meg Whitman, zou volgens anonieme bronnen twijfels hebben over het afstoten van de pc-divisie Personal Systems Group van van het ict-bedrijf. Dit schrijft de krant Wall Street Journal. Whitman is de opvolger van Leo Apotheker, die in september 2011 na negen maanden als ceo werd ontslagen. Apotheker maakte in augustus 2011 bekend dat hij van de pc-afdeling af wilde en de mogelijkheden hier toe ging onderzoeken.

De directie van HP vond de verkoop nodig, zodat het Engelse softwarebedrijf Autonomy overgenomen kon worden voor 11 miljard dollar. Bovendien zouden de verkoopcijfers van pc's dalen. Eind oktober 2011 neemt de nieuwe ceo van HP een besluit over de pc-divisie PSG. De voorgenomen verkoop van HP PSG werd door klanten en ict-dienstverleners gezien als het bewijs dat HP niet zeker is van zijn strategie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4215145). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Verstandig!

De PC divisie van HP kost voornamelijk geld. De omzet is weliswaar zeer hoog, echter staan de marges onder druk. De lage marge van de pc divisie drukt de marge van HP en aandeelhouders hebben liever hogere marges.
Het verdienmodel van HP zit niet in de pc's maar vooral in het "zwarte goud".

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.