Managed hosting door True

Cegeka regelt IT-infrastructuur Aviapartner

 

Aviapartner, de logistieke afhandelingspartner van luchthavens, heeft zijn contract met it-dienstverlener Cegeka met vijf jaar verlengd. Daarnaast is de overeenkomst uitgebreid en besteedt Aviapartner zijn gehele infrastructuur uit aan de Belgische automatiseerder. De logistieke dienstverlener heeft ook naar andere, grotere it-dienstverleners gekeken, maar gaf toch weer de voorkeur aan Cegeka. De waarde van het nieuwe contract bedraagt tien miljoen euro.

Cegeka beheert al op afstand de serverapparatuur van Aviapartner. Die dienstverlening mag het bedrijf de komende vijf jaar voortzetten. Daarnaast kiest de aviatische dienstverlener er nu ook voor om niet meer te investeren in eigen datacentrumtechnologie maar gebruik te maken van de voorzieningen in het vernieuwde rekencentrum van Cegeka in Hasselt. Alle toepassingen, zowel maatwerk als standaardsoftware, draaien op de systemen van Cegeka. De automatiseerder beheert de infrastructuur en biedt eerstelijnsondersteuning voor de toepassingen van Aviapartner.

Clouddiensten

De migratie van de toepassingen van Aviapartner naar het Cegeka-datacenter is inmiddels bezig. In het voorjaar van 2012 moet alles operationeel zijn. In de overeenkomst is opgenomen dat Aviapartner betaalt voor het werkelijke gebruik van diensten, zodat het beter inzicht krijgt in de kosten. Het gaat daarbij om hostingdiensten in een zogeheten 'private cloud' vanuit de Cegeka-omgeving.

Een ander deel van de dienstverlening komt uit de 'publieke' cloud. Aviapartner werkt met Microsoft Office 365, de online versie van Office. De e-mails van Aviapartner staan opgeslagen in datacentra van Microsoft. De migratie en het servicemanagement zijn in handen van Cegeka.

Kosten omlaag

Aviapartner verwacht door de uitbesteding van de it-infrastructuur op de kosten te besparen. Ook verwacht het flexibeler te zijn, bijvoorbeeld bij overnames waarbij de it-omgeving van het overgenomen bedrijf vervangen kan worden door de systemen die in Cegeka's datacenter draaien.

Aviapartner, dat zijn hoofdkwartier in Brussel heeft, assisteert circa 250 luchtvaartmaatschappijen op 31 luchthavens in Europa. Er werken ongeveer zesduizend mensen, waarvan zo'n 1500 in België. De logistiek dienstverlener realiseerde in 2010 een omzet van 385 miljoen euro en een nettowinst van 15,2 miljoen euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4213435). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.