Managed hosting door True

'Dell stopt met Android en Windows-telefoons'

 

Dell maakt de komende jaren geen telefoons met Windows Phone 7 of 7.5. Dit meldt nieuwssite WPCentral, gespecialiseerd in nieuws over de Windows Phone. WPCentral zou gesproken hebben met een hooggeplaatst persoon bij Dell. De hardwareleverancier heeft geen telefoons met het Mango-besturingssysteem op de planning staan. Ook de potentiële opvolger van Windows-smartphone Venue Pro, de Wrigley, is van de planning verdwenen. Het toestel Hancock, dat zou draaien op de nieuwste versie van Android, lijkt ook van de baan.

De Dell Venue Pro-toestellen blijven de normale ondersteuning krijgen, maar nieuwe apparaten met de meest recente Windows-varianten komen volgens de Dell-medewerker de eerstvolgende jaren niet. Of Dell nog gaat werken met Windows Phone 8, dat ook wel Apollo wordt genoemd, is niet bekend.

Het bedrijf wilde geen reactie geven op het nieuws van WPCentral. Dell produceert nog niet lang smartphones. Venue Pro was het eerste Windows Phone-toestel. Er zijn bovendien slechts twee Android-modellen uitgebracht, Streak en Venue. De apparaten zijn weinig verkocht in Nederland.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4212710). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.