Managed hosting door True

ICT gebruikt het meest servervirtualisatie

 

Virtualisatie

Het gebruik van servervirtualisatie is het hoogst in de ict-markt. In september 2011 gebruikte 65 procent van de ict-bedrijven servervirtualisatie-oplossingen. Dit blijkt uit onderzoek van Computer Profile onder 4200 Nederlandse bedrijfsvestigingen met vijftig of meer medewerkers.

Sinds maart 2008 is het gebruik van servervirtualisatie in de Nederlandse ict-markt explosief gestegen van 14 naar 65 procent. Daarmee heeft de ict-markt servervirtualisatie het meest omarmd. Alleen het onderwijs kan enigszins volgen met het gebruik van de technologie met een penetratie van 58 procent. De penetratie van servervirtualisatie in het algemeen is in relatief korte tijd snel gegroeid. Begin 2008 maakte minder dan 10 procent van de locaties hier gebruik van. Inmiddels bedraagt dat gemiddeld 44 procent.

Analyse

Computer Profile bracht de Nederlandse markt voor servervirtualisatie in kaart. Ook wierp het onderzoeksbureau een blik op de desktopvirtualisatiemarkt. Lees daarom ook ‘VMware heerst binnen servervirtualisatie'.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4212659). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.