Managed hosting door True

Ordina steekt 40 miljoen in eigen organisatie

 

Ordina is van plan aandelen uit te geven van veertig miljoen euro in totaal, om de kapitaalstructuur te versterken en een achtergestelde lening te kunnen aflossen. Het aandeel Ordina verloor in 2011 tot nu toe 60 procent van zijn waarde. Ordina wijdt dit aan 'aanhoudend uitdagende marktomstandigheden'. Ict-dienstverlener Ordina verwacht een lager bedrijfsresulaat in 2011 dan in 2010. Het voorspelt eind dit jaar uit te komen op 16 miljoen euro, terwijl dit vorig jaar nog 18,1 miljoen euro betrof.

Ordina is van plan 4,2 miljoen nieuwe gewone aandelen onderhands te plaatsen bij het onafhankelijke investeringsfonds Project Holland Fonds (PHF). Bij onderhandse plaatsing worden effecten rechtstreeks, zonder openbare inschrijving bij beleggers geplaatst. Daarnaast worden er 37,1 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven, waarvan meer dan de helft (23,9 miljoen) worden aangeboden aan bestaande aandeelhouders. Als dit alles succesvol wordt afgerond, dan heeft PHF een belang in het ict-bedrijf van 21 procent.

De ceo van Ordina, Stépan Breedveld, laat weten dat de dienstverlener 'goed gebruik wil kunnen maken van kansen waar deze zich aandienen en ook voorbereid zijn op de uitdagingen die het huidige economische klimaat met zich mee kan brengen'. Breedveld: 'Wij hebben de afgelopen periode het huis op orde gebracht; na aanscherping van de strategie zijn de kosten aanzienlijk teruggebracht en is de aansturing van de organisatie vereenvoudigd en versterkt. Het is nu van belang om alle aandacht en energie verder te richten op de markt, onze klanten en de operationele gang van zaken binnen Ordina'.

Derde kwartaal

Het bedrijf roept binnen acht weken een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders op. Op 10 november 2011 geeft het ict-bedrijf een nadere toelichting op de cijfers van het derde kwartaal.

Het is tot nu toe geen makkeiljk jaar voor Ordina. In mei 2011 werd bekend dat de verwachte omzetten niet werden gehaald. In juni werd daarom flink gesneden in het management. Ronald Kasteel verliet het bedrijf na 22 jaar en Breedveld werd per 1 september 2011 ceo.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4211268). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.