Managed hosting door True

Aandeelhouders Autonomy geven groen licht

 

Succes

87 procent van de aandeelhouders van Autonomy geeft groen licht om voor 12 miljard dollar door HP te worden overgenomen. Het gaat hierbij om 213.421.299 Autonomy-aandelen.

Autonomy wordt een aparte divisie binnen HP. Mike Lynch, ceo en oprichter van Autonomy leidt deze divisie.  Volgens HP-ceo Meg Whitman kunnen klanten van HP dankzij de technologie van Autonomy beter hun opgeslagen data beheren en analyseren, zowel gestructureerde data als ongestructureerde data. Het lijkt erop dat HP ook wil profiteren van de groeimarkt van 'big data'.

Het verhaal van Autonomy, dat zijn hoofdkantoor heeft in het Britse Cambridge, is er één van snelle groei door grote overnames. In 2005 kocht het bedrijf concurrent Verity voor 500 miljoen dollar, in 2007 betaalde het 375 miljoen dollar voor e-mailarchiveringspecialist Zantaz en in 2009 legde het 775 miljoen dollar op tafel voor webcontentmanagementbedrijf Interwoven. Vorig jaar kocht het ook nog de 'information governance'-business van CA Technologies voor een onbekend bedrag. In mei van 2011nam Autonomy voor 380 miljoen dollar het cloudaanbod van Iron Mountain over. Het gaat hierbij om het aanbod van online back-up en recovery, digitale archivering en eDiscovery-oplossingen.

Gestructureerde en ongestructureerde data

In 2010 haalde Autonomy een omzet van 870 miljoen dollar. In 2009 was de omzet nog 740 miljoen dollar. Met de overname van Iron Mountain kwam daar nog eens 130 tot 140 miljoen dollar bij, waardoor Autonomy een miljardenbedrijf werd. Het voegde zich daarmee langzaam maar zeker bij het clubje van SAP, Sage en Dassault Systemes, de grootste softwarebedrijven van Europa.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4210851). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.