Managed hosting door True

Avaya koopt telecomspecialist Sipera

 

Avaya neemt voor een onbekend bedrag het Texaanse Sipera over, leverancier van session border controller (sbc)-technologie. Avaya gebruikt deze technologie voor veilige communicatie voor unified communications en contact center-oplossingen.

Begin 2012 vallen de Sipera-producten onder het merk Avaya. Telecomdienstverleners van Avaya mogen binnenkort ook de technologie van Sipera verkopen die een aanvulling is op de unified communications en Aura contact centers-producten van Avaya en ook van het overgenomen Nortel.

Een session border controller (sbc) is een apparaat dat gebruikt wordt in sommige Voice over IP (VoIP)-netwerken om controle te krijgen over de VoIP-signalering en in de normale gevallen ook over de mediastromen die nodig zijn voor het opzetten van een telefoongesprek, het voeren van een telefoongesprek en het afbreken van een telefoongesprek. Session border controllers worden geplaatst tussen de signalerings- en/of mediapaden die lopen tussen een bellende en gebelde partij in een VoIP-telefoongesprek, voornamelijk tussen telefoongesprekken die gebruikmaken van SIP-, H.323- en/of MGCP-signaleringsprotocollen.

Session initiation protocol

Session border controller zijn in trek doordat meer bedrijven unified communcition in huis hebben, waarbij ze ook gebruikmaken van het session initiation protocol (SIP). Diverse telecomleveranciers kopen en ontwikkelen session border controller-technologie. Dat zijn onder andere Avaya, Siemens Enterprise Communications, Acme Packet en Cisco.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4210834). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.