Managed hosting door True

T-Systems levert Smead geïntegreerd datanetwerk

 

Smead Europe, leverancier van producten voor archivering en documentbeheer, heeft een vierjarig contract met T-Systems getekend voor de levering van IntraSelect MPLS (Multi Protocol Label Switching) netwerkdiensten.

T-Systems levert Smead Europe al sinds 2002 IP-VPN (Internet Protocol Virtual Private Network) netwerkdiensten. De toevoeging van MPLS en spraak is ingegeven door de groei van de Europese activiteiten en de uitrol van een centrale ERP applicatie. Het bedrijf, de Europese tak van het Amerikaanse Smead, is inmiddels actief in tal van Europese landen waaronder België, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Finland, Zweden, Noorwegen, Estland en Denemarken.

Om de bedrijfsprocessen verder te optimaliseren en te stroomlijnen, implementeert Smead Europe momenteel een nieuw ERP-systeem in al haar Europese vestigingen. Met het oog hierop heeft Smead Europe haar eisen op het gebied van connectiviteit en veiligheid van data aangescherpt. ‘Schaalbaarheid was daarnaast een belangrijke eis, aangezien in de verwachting ligt dat Smead Europe de komende jaren verder uitgroeit tot een belangrijke Europese speler in de markt gevonden,’ zegt H. Thie, manager operational ICT van Smead Europe. ‘Een en ander vroeg om een betrouwbare en schaalbare oplossing, die we in IntraSelect MPLS van T-Systems hebben. We kunnen nu eenvoudig vestigingen en diensten toevoegen aan het netwerk. Naast de gevarieerde mogelijkheden van de oplossing heeft ook de flexibele opstelling van T-Systems zelf een rol gespeeld in het beslissingstraject.’

‘Het aantrekkelijke van onze IntraSelect MPLS-oplossing is dat klanten met een eenvoudige netwerkverbinding kunnen beginnen,’ zegt Diederik Eikenboom, director serviceline network services van T-Systems Nederland. ‘Zij kunnen het netwerk vervolgens uitbouwen naar een volledig geïntegreerde oplossing tussen verschillende vestigingen wereldwijd. De klant kan daarbij zelf het tempo bepalen van eventuele uitbreidingen van features of het toevoegen of verwijderen van sites.

Een oplossing gebaseerd op MPLS-technologie betekent dat belangrijke applicaties en data prioriteit kunnen krijgen boven minder belangrijke data. Samen met Smead Europe heeft T-Systems verschillende classes of service gedefinieerd voor de verschillende applicaties die op het netwerk draaien om zo de beschikbare bandbreedte optimaal te kunnen benutten.

De IntraSelect MPLS-oplossing van T-Systems bestaat uit een set van modules die klanten kunnen combineren tot een volledig geïntegreerde, schaalbare en op maat gemaakte oplossing voor zowel spraak-, data- als multimedia-applicaties. De klant kan kiezen tussen verschillende flexibel in te zetten servicemodules voor de connectie van verschillende locaties (VPN Core Service), internettoegang, mobiele connectie naar het bedrijfsnetwerk (remote dial-in), dedicated firewall service, remote internet gateway service en client encryption service. Het netwerkbeheer kan worden uitbesteed aan T-Systems, waarmee de klant een flinke reductie kan realiseren in de total cost of ownership.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/421063). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.