Managed hosting door True

Veritas blijft grootste in softwaremarkt voor storage

 

Veritas Software behoudt ook in het derde kwartaal van 2004 zijn positie als grootste leverancier van software voor back-up, archivering en file systems in de wereld.

Dit blijkt uit de Worldwide Quarterly Storage Software Tracker, het meest recente onderzoek naar de storage-softwaremarkt van onderzoeksorganisatie IDC. Bedrijven die op zoek zijn naar software om hun data te beschermen, te beheren en te migreren, kiezen massaal voor producten van Veritas Software. Volgens IDC heeft Veritas een marktaandeel van 40,4 procent in back-up- en archiveringssoftware. Computer Associates is met een marktaandeel van 19,1 procent de eerstvolgende concurrent, terwijl EMC met een marktaandeel van 11,8 procent de derde plek bezet.

Het IDC-rapport onderstreept ook de duidelijke leiderschapspositie van Veritas in de markt voor file system-software. Het bedrijf heeft een aandeel van 60 procent in deze markt, op basis van omzet. De tweede partij is Sun Microsystems, dat een marktaandeel van 0,5 procent heeft. Het feit dat Veritas zijn nummer 1-positie op het vlak van databescherming en storage-beheer heeft behouden, onderstreept de acceptatie van Veritas-oplossingen in de Storage Resource Management- (SRM) en storage-replicatiemarkten. Hoewel het IDC-rapport niet ingaat op applicatieprestatiebeheer- of server-provisioning - twee andere technologiegebieden die belangrijk zijn voor de utility computing-strategie van Veritas -, heeft Veritas volgens IDC toch het grootste marktaandeel van alle niet-hardwaregebaseerde bedrijven.

‘Het IDC-rapport laat zien dat klanten blijven vertrouwen op Veritas-oplossingen voor de optimale bescherming en een eenvoudig beheer van hun data,’ zegt Mark Bregman, CTO van Veritas Software. ‘Daarnaast verlagen ze met onze oplossingen kosten en verkleinen ze de complexiteit van hun datacenter. Veritas biedt zijn klanten een uitgebreide reeks heterogene softwareoplossingen. Gebruikers variëren van kleine en groeiende organisaties tot bedrijven uit de Fortune 500. Onze oplossingen ondersteunen bedrijven die zoeken naar eenvoudige, betrouwbare back-up, tot en met multinationals die hun bedrijfsvoering willen inrichten volgens de utility computing-strategie.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/421029). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.