Managed hosting door True

Red Hat koopt storage-specialist Gluster

 

Red Hat, leverancier van opensource-oplossingen, neemt voor 136 miljoen dollar Gluster over. Gluster is een Amerikaanse leverancier van schaalbare oplossingen voor open source network attached storage (nas) voor het beheer van ongestructureerde data.

Met deze overname zegt Red Hat grote hoeveeheden data (big data) op locatie en in de publieke cloud  te kunnen beheren, onder andere data in open source-storageoplossingen. Volgens Brian Stevens, cto bij Red Hat, zijn it-managers op zoek naar softwaregebaseerde storage-oplossingen waarmee ze hun bestanden op locatie of in de cloud kunnen beheren. Het gaat hierbij om ongestructureerde data, zoals logbestanden, virtuele machines, e-mail, audio, video en documenten.

GlusterFS

Gluster is opgericht in 2005. Het doel van het bedrijf is de opslag te vereenvoudigen door gebruik te maken van opensourcesoftware en standaardhardware. GlusterFS is een softwaregebaseerd dataopslagsysteem. Hiermee kunnen klanten grote hoeveelheden dataopslag combineren in een centraal te beheren opslagomgeving.

De Gluster storage-oplossing biedt redundantie. Bestanden worden automatisch op meerdere nodes worden opgeslagen. De oplossing is schaalbaar van enkele terabytes tot petabytes. Alle opgeslagen bestanden bevinden zich in een enkel filesysteem. Verder ondersteunt Gluster open standaarden zoals NFSv3, CIFS, FTP en SSH.

Enkele klanten van Gluster zijn Pandora en Box.net. In Nederland wordt Gluster verkocht door Felton uit Hilversum.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4209892). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.