Managed hosting door True

Oracle OpenWorld 2011

Oracle neemt CIO op innovatietour door VS

 

Oracle heeft tijdens zijn jaarlijkse conferentie Oracle OpenWorld 2011 een speciaal programma opgezet voor een dertigtal cio’s uit de Benelux die veel Oracle-oplossingen in huis hebben. Zij doen mee aan de tweede editie van de Oracle Open Innovation Tour door de Verenigde Staten (VS). De cio’s bezoeken ondernemingen en universiteiten in Silicon Valley en Boston, die innovatie hoog in het vaandel hebben staan, aldus de Nederlandse Oracle-directeur Reiner van Grieken.

Met de Oracle Open Innovation Tour, die wordt geleid door technologiespecialist Peter Hinssen, wil het bedrijf cio's nieuwe kennis laten opdoen hoe ze kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen in de it en business. Het thema voor dit jaar is ‘Creating Value with Information'. Hierbij leert de cio volgens Van Grieken toegevoegde waarde te creëren voor zijn bedrijf via innovatie, zodat het bijvoorbeeld sterker kan concurreren met andere partijen. Zo moet het beeld worden weggenomen dat de cio alleen maar aan kostenvermindering doet.

Xerox, Disney en LinkedIn

De cio's, 13 Belgen en 9 Nederlanders, bezoeken in Silicon Valley een aantal bedrijven, aldus Van Grieken. 'Onder andere het Xerox Palo Alto Research Center, de mobile virtual network operator Disney Mobile en het kantoor van LinkedIn. Later vliegen de cio's naar Boston waar ze de Harvard Business School en de Massachusetts Institute of Technology (MIT) bezoeken.'

Tijdens de tour in Boston en Harvard luisteren de cio's naar sprekers over de uitdagingen waar hun bedrijven in de 21e eeuw mee geconfronteerd worden. Zo is er een lezing van George Westerman, schrijver van het boek ‘The real business of it: how cio's create and communicate value'. Met deze lezing leren de cio's hoe ze waarde van hun it-afdeling binnen de organisatie goed kunnen positioneren en communiceren.

Geheim

Reiner van Grieken wil niet zeggen welke Nederlandse cio's meedoen aan de tour, maar via Google is te achterhalen dat in ieder geval Bob van Graft, directeur GDI bij het ministerie van Veiligheid en Justitie, mee gaat. Op zijn LinkedIn-profiel staat het Oracle Open Innovation Tour-logo en er staat ook dat hij aanwezig is op Oracle Openworld 2011. Verder doen de Belgische cio's Peter Hinssen (Across), Herman De Prins (UCB) en Peter Strickx (Fedict) mee aan de tour, zo blijkt uit een blog van Jan Ronsse, senior sales director bij Oracle België.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4209468). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.