Managed hosting door True

Rechter verklaart faillissement Illumni nietig

 

vrouwe justitia rechter rechtszaak rechtbank

Het faillissement van SAP-dienstverlener Illumni uit Heerlen is op 4 oktober 2011 nietig verklaard. Directeur Gerjan Schijlen: 'We zijn zeer opgelucht dat de rechtbank te Maastricht het uitgesproken faillissement nietig heeft verklaard. Juridisch gezien zijn we nooit failliet geweest en dat is voor ons op dit moment het allerbelangrijkste.'

De directeur van Illumni, Gerjan Schijlen, wist op 29 september van niets, toen hij op bezoek bij een klant gebeld werd met het slechte nieuws dat zijn bedrijf failliet verklaard werd. Door een verhuizing van zijn bedrijf was Schijlen niet op de hoogte van de faillissementsprocedure. Doordat er niemand in de rechtbank verscheen, sprak de rechter bij verstek het bankroet uit.

Nu het faillissement nietig verklaard is, meent Schijlen dat de waarden waar Illumni voor staat wederom zijn bewezen. De directie van het bedrijf denkt te weten wie er achter ondertekening van de 'rode kaart' en daarmee de failliet-verklaring zit en is begonnen met het indienen van een schadeclaim.

Verhuisd

Op de website van Illumni valt te lezen dat het bedrijf veertig medewerkers heeft, maar het personeelsbestand schijnt de afgelopen tijd te zijn geslonken naar ruim twintig. Het is mogelijk dat Illumni te ruim in een te duur pand zat en daarom van Maastricht naar Heerlen is verhuisd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4209376). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.