Managed hosting door True

Vasco verliest bijna vijf miljoen door Diginotar

 

Het Amerikaanse moederbedrijf Vasco Data Security verwacht dat het verlies door het faillissement van Diginotar tussen de 3,3 miljoen en 4,8 miljoen dollar zal bedragen. In deze berekening zijn niet de schadeclaims meegenomen die gedupeerde klanten van het Beverwijkse authenticatiebedrijf nog eventueel indienen.

Diginotar is 20 september 2011 door de Haarlemse rechtbank failliet verklaard. Het bedrijf kwam in moeilijkheden nadat er digitale beveiligingscertificaten waren gehackt en minister Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties het vertrouwen in de onderneming opzegde.

Vasco, dat Diginotar begin januari 2011 overnam, liet ten tijde van het bankroet al weten dat het rekening houdt met het inboeken van een fors verlies als gevolg van de afwikkeling van het faillissement.

Verliespost gesplitst

Inmiddels geeft topman Kendall Hunt aan te verwachten dat de verliespost tussen de 3,3 miljoen en 4,8 miljoen dollar komt te liggen. Hij sluit additionele kosten niet uit. In een toelichting aan de SEC, de Amerikaanse beurswaakhond, heeft Vasco de verliespost gesplitst in afschrijvingen op bedrijfsmiddelen, goodwill en escrow, belastingschulden en faillissementskosten.

Vasco, dat in Europa operationeel vanuit België wordt geleid, is bekend van de Digipass-beveiligingstechnologie die vooral bij banktransacties worden gebruikt. Het Amerikaanse bedrijf benadrukt dat deze systemen los staan van de Diginotar-crisis in Nederland. Vasco onderzoekt nog of het de pki/identiteitsverificatie-technologie van Diginotar kan hergebruiken in zijn authenticatieplatform. Dan zou de aankoop van het Beverwijkse bedrijf niet helemaal voor niets zijn geweest.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4209315). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.