Managed hosting door True

Microsoft-CEO loopt maximale bonus mis

 

Microsoft-baas Steve Ballmer ontvangt een bonus van twee keer zijn jaarsalaris. Dat is de helft van zijn maximale bonus en komt uit op 682.500 dollar. Het fiscale jaar 2011 levert Ballmer met de halve bonus dus een inkomstentotaal van 1,3 miljoen dollar op. Tijdens een presentatie op de Build-conferentie in Anaheim op 15 september 2011 meldde Ballmer dat smartphones met Windows Phone 7 niet goed verkopen. Het lijkt dus de mobiele markt te zijn waardoor de baas niet het maximale bonusbedrag ontvangt.

Ballmer is niet van mening dat het aan het besturingssysteem zelf ligt dat de telefoon-Windows niet populair is. Nokia zal nog dit jaar de eerste Windows Phone 7.5 op de markt brengen en Microsoft hoopt dat het besturingssysteem daarmee wel een succes wordt.

Opmerkelijk is dat Microsoft's raad van bestuur van mening is dat de ceo onderbetaald wordt voor zijn rol en prestaties, in vergelijking met andere ceo's van grote ict-bedrijven. Ballmer heeft succesvol de laatste variant van spelcomputer Xbox geïntroduceerd, samen met Xbox-camera-hardware Kinect. Ook de introductie van Office 365, het contract met Nokia, de aankoop van videochat- en belsoftwarebedrijf Skype, de verbeteringen in Windows Azure en zoekmachine Bing zouden zeer goed zijn aangepakt door de ceo, meent de raad van bestuur.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4209303). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.