Managed hosting door True

NL-ix strikt TelecityGroup voor AMS 5

 

Datacenter-leverancier TelecityGroup en internethub NL-ix hebben een contract gesloten voor het uitbreiden van de capaciteit van NL-ix in de bestaande datacenters van TelecityGroup en in het nieuwste datacenter van TelecityGroup in aanbouw, AMS 5. AMS 5 is een nieuw 9 MW-datacenter van zesduizend vierkante meter vloeroppervlak in Amsterdam Zuidoost.

Door de explosieve stijging in het gebruik van internet zien beide partijen zich genoodzaakt tot de uitbreiding. NL-ix gaat vanaf de oplevering direct zijn dienstverlening aanpassen. NL-ix behoort tot de belangrijkste internetknooppunten in de wereld en is zowel in Nederland als daarbuiten een belangrijke speler als het gaat om het functioneren van het internet.

KPN

In maart 2011 kwam NL-ix in handen van telecomconcern KPN. KPN heeft de exchange onder in zijn wholesale-afdeling ondergebracht. Het telecombedrijf aast hiermee op meer klanten in de wholesale en zakelijke markt. KPN verbetert door de overname ook zijn positie in de markt voor internet exchange-diensten, voor diensten in en tussen rekencentra en bedrijfskritieke webdiensten. Voor NL-ix is het belangrijkste voordeel van de overname de toegang tot de zakelijke klanten van KPN. Ook kan het knooppunt zijn portfolio uitbreiden met netwerkdiensten van KPN.

De digitale burgerrechtenbeweging Bits of Freedom (BOF) vindt het verontrustend dat KPN het internetknooppunt Netherlands Internet Exchange (NL-ix) heeft overgenomen. Volgens de organisatie vergroot KPN daarmee haar controle over onze informatiestromen. De overname zou daarmee een gevaar zijn voor de netneutraliteit.

NL-ix heeft vestigingen op ongeveer veertig locaties door heel Nederland. Zo'n 270 organisaties, waaronder internetaanbieders en datacenterbeheerders, nemen deel in NL-ix.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4207282). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.