Managed hosting door True

Oracle OpenWorld 2011

Oracle introduceert Big Data Appliance

 

Oracle

Oracle introduceert de Oracle Big Data Appliance. Dit is volgens de leverancier een gecombineerd hard- en softwaresysteem dat klanten moet helpen bij het maximaliseren van de waarde van de grote hoeveelheden data (big data) die ze in huis hebben. Dit maakte de leverancier bekend op de jaarlijkse conferentie Oracle OpenWorld, die dit jaar wordt gehouden in San Francisco.

Weblogs, social media-feeds, smart meters, sensoren en andere toepassingen genereren hoeveelheden data (doorgaans gedefinieerd als ‘big data') die volgens Oracle niet gemakkelijk toegankelijk zijn voor de huidige zakelijke datawarehouses en business intelligence-applicaties. De Oracle Big Data Appliance, in combinatie met de Oracle Exadata Database Machine en de nieuwe Oracle Exalytics Business Intelligence Machine, biedt klanten een oplossing voor big data en levert alles wat klanten nodig hebben voor het verkrijgen, organiseren, analyseren en maximaliseren van de waarde van big data binnen hun onderneming, aldus Oracle.

Hadoop

De Oracle Big Data Appliance is een nieuw gecombineerd systeem van hardware en software dat een open source-distributie bevat van Apache Hadoop, Oracle NoSQL Database, Oracle Data Integrator Application Adapter voor Hadoop, Oracle Loader voor Hadoop en een open source-distributie van R.

De Oracle Big Data Appliance combineert hardware en software optimaal en is te integreren met Oracle Database 11g, Oracle Exadata Database Machine en Oracle Exalytics Business Intelligence Machine. De appliance is ontworpen voor het leveren van complexe analyses van alle soorten gegevens, met enterprise-class prestaties, beschikbaarheid, ondersteuning en beveiliging.

Oracle NoSQL Database, Oracle Data Integrator Application Adapter voor Hadoop, Oracle Loader voor Hadoop en Oracle R Enterprise zullen tevens beschikbaar zijn in stand-alone softwareproducten, onafhankelijk van de Oracle Big Data Appliance.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4207228). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.