Managed hosting door True

Oracle OpenWorld 2011

Oracle introduceert Exalytics-analyseserver

 

Oracle introduceert de Oracle Exalytics Business Intelligence Machine. Dit is een gecombineerd in-memory hardware en softwaresysteem, dat is ontworpen om snel analyses te kunnen uitvoeren, real-time visuele analyses te geven en nieuwe types analytische applicaties mogelijk te maken. Dit maakte ceo Larry Ellison bekend op de eerste dag van de jaarlijkse OpenWorld-conferentie voor partners en klanten, die dit jaar wordt gehouden in San Francisco.

Volgens Ellison is de Exalytics Intelligence Machine een snelle analyseoplossing voor business intelligence. ‘De Exalytics Business Intelligence Machine analyseert ongestructureerde en gestructureerde data', aldus de ceo.

De nieuwe Exalytics Intelligence Machine heeft onder andere de TimesTen in-memory database die Oracle in 2005 kocht. Deze in-memory database werkt op dram-geheugen in plaats van op harde schijven. Daardoor kan data in real-time worden geanalyseerd, aldus Ellison. De Exalytics-server bestaat uit een Oracle Sun Fire-server met 1 Terabyte ram en de Intel Xeon E7-4800-processor met in totaal veertig kernen.

Cassandra en MongoDB

De Exalytics-server heeft verder de Oracle Business Intelligence Extended Edition-software en Oracle's Essbase OLAP (online analytical processing), een databasesysteem voor gebruikers waarmee ze analytische applicaties kunnen ontwikkelen. De gebruiker kan dan relationele, mutli-dimensionale en ongestructureerde data analyseren.

Exalytics Intelligence Machine werkt volgens op open source gebaseerde databases zoals de Cassandra-database, die ontwikkeld is door de Apache Foundation, en de MongoDB-database. Deze databases kunnen snel ongestructueerde data analyseren.

De Exalytics-server kan voor analysetaken gecombineerd worden met de Exadata-server, een combinatie van hardware en een Oracle-database waarin snel data kan worden opgeslagen en opgevraagd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4206054). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.