Managed hosting door True

iPads zijn populair in het onderwijs

 

In de Benelux werken vooral onderwijsinstanties met ten minste vijftig medewerkers met een iPad. Van het totaal aantal zakelijk verkochte iPads ging 20 procent naar het onderwijs. In Nederland gebruikt 12,2 procent van de onderwijsinstanties de iPad. Bij 10,1 procent van de ict-bedrijven wordt de Apple-tablet ingezet, goed voor een tweede plaats. De zorg is derde met 8 procent. Computer Profile onderzocht het gebruik van de populaire tablets onder ict-beslissers van ongeveer negenduizend bedrijfsvestigingen met minimaal vijftig werknemers. In totaal waren er vijfhonderd vestigingen met tenminste een iPad. In de Benelux werkt ongeveer 6 procent van de bedrijven met iPads.

Voor bedrijven die vanaf februari 2011 een tablet kochten, geldt dat het in bijna 85 procent van de gevallen om de Apple-tablet gaat. In het onderwijs is de populariteit onder andere te danken aan de Technische Universiteit in Delft. Die instelling gebruikt de tablets namelijk ook voor het ontwikkelen van applicaties voor iPhone en iPad. In de transportsector is het gebruik overigens het kleinst met 2,5 procent in Nederland.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4205847). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.