Managed hosting door True

Nokia ontslaat 3500 werknemers

 

Ontslag

Nokia ontslaat de komende maanden 3500 werknemers. De fabriek in de Roemeense stad Cluj gaat dicht, waardoor er 1300 banen verloren gaan die vallen onder de business unit ‘location en commerce’ . Deze afdeling is onder meer verantwoordelijk voor maps. Verder vervallen banen in Duitsland en in de Verenigde Staten.

Nokia moet mensen ontslaan door de dalende verkoop en krimpende marges van zijn telefoons. Zo heeft Apple Nokia's plaats ingenomen als grootste smartphoneleverancier. Nokia hoopt het tij te keren door zijn toestellen geschikt te maken voor Microsoft Windows Phone, zoals de nieuwe Mango-versie.

Nokia moet veel mensen ontslaan. In april 2011 schrapte de leverancier al 4000 banen en besteedde het bedrijf 3000 mensen aan consultingbedrijf Accenture voor het ontwikkelen van Symbian-software, het huidige besturingssysteem van Nokia. Er zijn al Microsoft-apps beschikbaar voor Symbian.

In Nederland vallen er geen ontslagen. Nokia wil in Nederland verder groeien en opent hier daarom een eigen hoofdkantoor. De huidige Benelux-structuur, met een hoofdkantoor in Brussel, wordt gesplitst in een Nederlandse en een BeLux-vestiging (België en Luxemburg). Nokia zegt actiever te worden in Nederland vanwege de sterke groeimarkt van smartphones en de aanwezigheid van trendgevoelige klanten.

Extra geld voor verliesgevende Nokia Siemens

Nokia en Siemens kondigen echter weer aan dat ze elk 500 miljoen euro extra zullen investeren in Nokia Siemens Networks. De nieuwe investering komt er na een vergeefse zoektocht naar externe investeerders voor de verlieslatende joint venture. De aandeelhouders laten weten dat Jesper Ovesen de nieuwe uitvoerende voorzitter wordt van Nokia Siemens Networks. Samen met ceo Rajeev Suri moet hij de positie van NSN in de markt versterken en van het bedrijf een onafhankelijkere entiteit maken. De 54-jarige Ovesen was tot voor kort cfo bij de Deense operator TDC. Hij was er verantwoordelijk voor een grote herstructurering. Huidig voorzitter Olli-Pekka Kallasvuo zou er zelf voor gekozen hebben om een stapje opzij te zetten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4200556). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.