Managed hosting door True

Windows 8 biedt Live ID-login

 

Gebruikers van Microsoft Live ID kunnen voortaan met elke pc inloggen op een Windows 8-omgeving. Ze kunnen volgens Microsoft met een willekeurige pc via het web met een gebruikersnaam en wachtwoord inloggen, waardoor ze gelijk Windows 8 en andere applicaties kunnen gebruiken.

Dit meldt Microsof's softwarespecialist Kate Frigon op de Building Windows 8-blog. Zo kan een Live ID-gebruiker overal ter wereld aan de slag met Windows 8 en gebruikmaken van beschikbare applicaties die daarop werken. De oplossing is geschikt voor huishoudens en bedrijven waar meerdere mensen van een pc gebruikmaken, aldus Frigon. Bestaande gebruikers kunnen met hun Hotmail- of Messaging-gebruikersnaam inloggen. Nieuwe gebruikers kunnen inloggen met een eigen e-mailadres, aldus Microsoft.

Eenmaal ingelogd komt de gebruiker in de eigen Windows 8-omgeving. Er is dan een eigen achtergrond/wallpaper, Metro-style applicaties (apps), favoriete links en geschiedenis van bezochte sites. Na afloop van gebruik wordt alles gesynchroniseerd. Dus bij een volgende sessie met Live ID zijn alle functies en instellingen up to date.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4200540). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.