Managed hosting door True

HDS convergeert storage en servers

 

Dataopslagleverancier Hitachi Data Systems (HDS) heeft het laatste jaar een aantal nieuwe geconvergeerde appliances, een combinatie van server- en storagehardware, op de markt gezet. Met deze ‘converged solutions’ kunnen organisaties datacentertaken uitvoeren, onder andere voor cloud computing en het opslaan van veel content. Dit zegt Miki Sandorfi, chief strategist file and content services bij HDS.

Afgelopen zomer heeft HDS drie nieuwe geconvergeerde appliances aangekondigd, die vallen onder de Hitachi Virtual Storage Platform. Deze applainces hebben meer opslagcapaciteit, gebruiken Intel-processors en zijn geschikt voor virtualisatie, zoals met VMware en Microsoft Hyper-V. De appliances hebben elk een toegewijde taak. De eerste richt zich op virtualisatie. De tweede op applicaties, zoals Microsoft Exchange 2010. De derde appliance,de HDS  Unified Compute Platform (UCP), is geschikt voor gecentraliseerd serverbeheer en is eind 2011 beschikbaar. HDS UCP werkt onder andere met netwerktechnologie van Cisco en Brocade.

Microsoft Exchange 2010

Volgens Sandorfi kunnen it-afdelingen met de HDS UCP stapsgewijs hun dataopslag naar de cloud migreren wanneer ze dat zelf willen. Daarnaast automatiseert HDS UCP dataopslagtaken, zodat er minder handmatige taken hoeven worden uitgevoerd. Volgens Sandorfi willen it-beslissers, die werken voor bedrijven in diverse verticale marktsegmenten, meer grip op de kosten die ze moeten maken voor dataopslag en het beheer daarvan.

De nieuwe oplossingen van HDS moeten daar meer inzicht in geven, omdat ze dan een appliance hebben die zowel storage- als serverfuncties heeft. Daarnaast is alles geïntegreerd in een pre-configureerde bundel, zoals de Hitachi Converged Platform appliance met Microsoft Exchange 2010.

Ongestructueerde data

Verder krijgen it-afdelingen meer grip op ongestructureerde data, aldus Sandorfi. Volgens recent analistenonderzoek is gebleken dat 80 procent van de opgeslagen gegevens ongestructureerd is. Dat kan met het  Hitachi Content Platform (HCP), een oplossing die gebruikmaakt van object- gebaseerde opslag. Door deze manier van opslag kan het platform veel grotere hoeveelheden data opslaan dan de traditionele opslag oplossing.

Het Hitachi Content Platform biedt hierdoor de oplossing voor de explosieve groei van ongestructureerde data en het toenemende belang van deze data voor organisaties. Het Hitachi Content Platform is volgens Sandorfi een goed platform voor het archiveren van statische bestanden, e-mailberichten, medische dossiers, documenten, digitale spraakopnamen en andere digitale content.

EMC en HP

Door het samenvoegen van server- en dataopslagtechnologie stapt HDS in een markt waar andere spelers ook sinds kort actief zijn. EMC, Cisco en VMware werken bijvoorbeeld samen op het gebied van samengesmolten storage, servers, netwerken en virtualisatie in de Virtual Computing Enviroment (VCE)-coalitie. HP heeft zijn Converged Infrastructure-strategie dat vooral uit eigen hardware en software bestaat.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4197713). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.