Managed hosting door True

ReiJane Huai was erkend storagespecialist

Oprichter FalconStor pleegt zelfmoord

 

FalconStor-oprichter en dataopslagspecialist ReiJane Huai heeft zich zelf doodgeschoten in zijn woonplaats Glen Head, in de Amerikaanse staat New York. Hij trad een jaar geleden terug als ceo van FalconStor nadat hij van corruptie was beticht.

Directeur ReiJane Huai van storage-deduplicatiespecialist FalconStor had in oktober 2010 ontslag genomen vanwege een onderzoek naar corruptie. Hij zou smeergeld hebben betaald aan een klant van het bedrijf. Nadat Huai zijn ontslag bekendmaakte, kelderde het aandeel van FalconStor met 22 procent.

Huai was een ondernemer in de storage business. Hij werkte eerder als ceo van Cheyenne Software, waar hij grondlegger was van CA's ARCserve back-up en recovery software. In 1996 kocht CA Technologies Cheyenne voor 1,2 miljard dollar. Huai werd toen vice-president bij CA. Later begon hij met FalconStor. Huai wordt erkend als specialist in databack-up, continuous data protection (cdp) en storagevirtualisatie.

Nederland

De virtuele appliances van FalconStor worden verkocht via diverse business partners. Er zijn oem-verbanden met Acer, EMC en Oracle/Sun. FalconStor zegt dat zijn virtuele appliances en gateways open oplossingen zijn en goed kunnen samenwerken met andere merken, zoals EMC, IBM, Symantec, Nexsan en VMware. Zo ondersteunt FalconStor het Open Tape Format. De storagesoftware wordt inmiddels in Nederland verkocht en geïmplementeerd door een aantal partners, zoals Issue.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4196867). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.