Managed hosting door True

Leverancier eist verkoopverbod op iPhone en iPad

Samsung klaagt in Nederland Apple aan om 3G

 

rechter rechtszaak rechtbank

Samsung wil een Nederlands verkoopverbod op iPhones en iPads die met 3G-technologie werken. De 3G-technologie die Apple in zijn mobiele apparaten gebruikt, zou inbreuk maken op patenten van het Koreaanse ict-bedrijf. Ook de iPhone 5, die naar verluid op 4 oktober gepresenteerd wordt, zou gebruik maken van die technologie. Voor elk dagdeel dat Apple nog iPads of iPhones met 3G verkoopt, eist Samsung een dwangsom van één miljoen euro. Bovendien wil het inzage in de verkoopcijfers. Vandaag, 26 september 2011, staan Samsung en Apple in de Haagse rechtbank voor de eerste zaak in een reeks van vier.

Waarschijnlijk volgen er nog meer rechtszaken als de iPhone 5 officieel is aangekondigd door Apple. Opmerkelijk is dat Apple de grootste klant is van Samsung voor afname van onderdelen. Volgens de Guardian is dit 4 procent van Samsungs verkopen en dat staat gelijk aan 5,7 miljard euro. Als Apple geen klant meer is van Samsung, dan heeft dit grote gevolgen voor de tablet- en chipafdelingen van de Koreaanse fabrikant.

Strijd der giganten

Apple en Samsung lopen vrijwel gelijk op als het gaat om smartphoneverkopen. Beiden verkopen meer dan twintig miljoen toestellen per kwartaal. In de tabletmarkt steekt Apple echter met kop en schouders boven Samsung uit. In de eerste helft van 2011 verkocht met veertien miljoen iPads meer dan het dubbele dan Samsung in het hele jaar verwacht te verkopen. Samsung denkt dat er in 2011 in totaal 7,5 miljoen tablets over de toonbank gaan.

De patentenoorlog tussen Samsung en Apple laait hoog op. In augustus 2011 kreeg Apple het via de Nederlandse rechter voor elkaar dat Samsung niet langer de Galaxy-telefoonserie in Nederland mag verkopen. Dit verbod gaat in per 13 oktober 2011. Hier hoopt het Koreaanse bedrijf onderuit te komen door een update in de scrollfunctie van de fotogalerij door te voeren.

Software en design

Ook in Duitsland werd een Galaxy-product verboden, maar de beftreffende tablet wordt inmiddels via andere wegen toch in het land verkocht. In deze zaak ging het niet om softwarematige overeenkomsten met Apple-producten, maar het ging om het lijkende design van het apparaat. Ook in Zuid-Korea, Amerika, Japan en Frankrijk lopen rechtszaken tussen de ict-giganten. In Australië is Samsung eind september 2011ook een procedure tegen Apple gestart om patenten rondom draadloze communicatie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4188104). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.