Managed hosting door True

Microsoft neemt technologie Bhold over

 

Microsoft neemt voor een onbekend bedrag een aantal technologische onderdelen van de Nederlandse softwarebeveiligingsleverancier Bhold over. Microsoft krijgt hierdoor ip-technologie voor toegangsrechten in huis. Bhold blijft bestaan als onafhankelijk bedrijf, aldus Microsoft.

Microsoft meldt dat een aantal onderdelen van Bhold worden overgenomen. Het gaat hierbij onder andere om het product Bhold Reporting for Microsoft Forefront Identity Manager 2010.

Bhold, dat zijn hoofdkantoor heeft in Utrecht, levert software voor autorisatiebeheer in grote organisaties. De Bhold-oplossingen vallen binnen de categorie identity en access management (iam). Ze maken gebruik van het ‘role based access control-concept' (rbac) om de toedeling van autorisaties aan it-gebruikers te vereenvoudigen.

Microsoft Forefront Identity Manager (FIM)

Bhold's oplossingen zijn gebaseerd op het Microsoft Forefront Identity Manager (FIM) 2010-platform. Microsoft FIM biedt gecentraliseerd toegangsbeheer, dynamische bepaling en toekenning van toegangsrechten en de controle en verificatie van die toegangsrechten. Hierbij kan workflowafhandeling, userportal functionaliteiten en rolgebaseerde toegang worden gerealiseerd.  De iam-technologie van Bhold wordt geïntegreerd in Microsoft FIM.

It-afdelingen

Bhold werkt vanuit het principe dat de business, niet de it-afdelingen, verantwoordelijk is voor de toedeling van en controle op toegang tot bedrijfsinformatie. De Bhold-software kan daarnaast geïntegreerd worden met de meeste andere leveranciersoplossingen voor integratie van identiteiten en autorisaties. Bhold Company levert  producten zoals Bhold Controls, Bhold Suite en Bhold Reporting for Microsoft Forefront Identity Manager 2010.

Nederlandse klanten volgens de Bhold-site zijn onder andere ABN Amro, Friesland Bank, Randstad, ministerie van Financiën, Universitair Medisch Centrum Utrecht, KPMG, Triodos Bank, de Nederlandse Politie, ministerie van Defensie en de Rabobank.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4187909). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.