Managed hosting door True

Wie is HP's nieuwe CEO Meg Whitman?

 

Meg Whitman is de nieuwe ceo van HP. Ze kent successen en tegenvallers. Zo was ze jaren een succesvolle ceo van online marktplaats eBay, maar het mislukte haar om gouverneur van de Amerikaanse staat California te worden. Nu moet ze zich bewijzen als de nieuwe ceo van het grootste zakelijke ict-bedrijf van de wereld.

De nieuwe HP-baas heet voluit Margaret Cushing ‘Meg' Whitman. Ze is 55 jaar oud en ze groeide op in Long Island, in de Amerikaanse staat New York. Whitman studeerde in 1977 af aan de Princeton University in New Haven in de Amerikaanse staat Connecticut. Daarna studeerde ze in 1979 af aan de Harvard Business School,  vlakbij de Amerikaanse stad Boston. Haar ‘roots' liggen dus in de noord-oostkust van de Verenigde Staten.

eBay

Later verhuisde Whitman naar de westkust van Noord-Amerika. Ze ging in 1998 aan de slag als directeur bij online marktplaats eBay, dat een kantoor heeft in het Californische San Jose. in 1998 had eBay dertig werknemers in dienst en een omzet van 4,7 miljoen dollar. In 2007 had eBay 15.000 werknemers in dienst en een omzet van 7,67 miljard dollar.

In 2008 nam ze afscheid van eBay. Ze wilde namens de Republikeinse partij gouverneur van de Amerikaanse staat California worden. Ze spendeerde 140 miljoen dollar eigen vermogen aan de verkiezingscampagne, maar ze verloor van de eeuwige vrijgezel, bon vivant en Democraat Jerry Brown.

Walt Disney

Daarna ging Whitman weer werken in het bedrijfsleven. Ze werd begin dit jaar aangesteld als bestuurder van HP. Whitman heeft veel ervaring opgedaan als bestuurder. Onder andere bij sportschoenenbedrijf Stride Rite, Walt Disney Company en het consultingbedrijf Bain & Company. Sinds 2003 zat ze in het bestuur van Proctor & Gamble en sinds 2005 bij filmproductiebedrijf DreamWorks Animation SKG. In 2008 zegde ze deze banen op om mee te doen aan de Californische gouverneursverkiezingen.

Uit de ‘cv' van Meg Whitman blijkt dat ze vooral veel kennis heeft van bedrijven die producten en diensten aan consumenten leveren. Nu moet ze een bedrijf runnen dat vooral bezig is met hardware, software en diensten voor de zakelijke markt.

Het is sinds jaren dat er weer een vrouw aan het hoofd staat van HP. De laatste vrouwelijke baas van HP was Carly Fiorina, die nu actief is als politica voor de Republikeinse partij en net als Whitman er niet in slaagde om gouverneur van California te worden

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4185016). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

7 CEOs in de afgelopen 13 jaar?????? Wat is de lange termijn strategie eigenlijk van HP ?? Als klant zou ik me zorgen gaan maken ....

Erg kort door de bocht Jan. Alsof de CEO (wie dan ook) in zijn of haar eentje de lange termijn visie van een bedrijf uitstippelt..

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.