Managed hosting door True

Oracle boert goed ondanks hardwaredaling

 

Oracle heeft in het eerste kwartaal van zijn boekjaar een omzet gehaald van 8,37 miljard dollar. Dat is 12 procent meer dan de 7,5 miljard dollar in het eerste kwartaal van het jaar daarvoor. De nettowinst bedroeg 1,84 miljard dollar. Dat is 36 procent meer dan de 1,35 miljard dollar winst in het eerste kwartaal van een jaar geleden. Vrijwel alle producten waren in trek, behalve servers.

De verkoop van hardwaresystemen daalde met 5 procent naar een omzet van één miljard dollar. Dat komt doordat er minder focus ligt op de verkoop van 'laagdrempelige' x86-servers, aldus Oracle-ceo Larry Ellison. Oracle legt op dit moment meer focus op de verkoop van hoogwaardige hardware, zoals Exadata, Exalogic en Sparc-servers. De omzet uit hardwareondersteuning nam overigens met 4 procent toe naar 645 miljoen dollar.

De verkoop van deze nieuwe lichting hoogwaardige serverproducten trekt aan, aldus medebestuurder Mark Hurd. Binnenkort kondigt Oracle nieuwe hoogwaardige servers aan die onder andere nieuwe Sparc-processors hebben. Bijvoorbeeld de Sparc SuperCluster-server, die gebaseerd is op de Sparc T4-processor. Deze vervangt de T3-processor. Deze systemen worden uitgerust met het vernieuwde Unix-besturingssysteem Solaris 11.

Software

Oracle wist verder veel meer software te verkopen. De omzet uit software steeg met 17 procent naar 5,52 miljard dollar. Dit bedrag is opgebouwd uit 1,5 miljard dollar uit de verkoop van nieuwe softwarelicenties en 4,02 miljard dollar uit de verkoop van softwarelicentie-updates en productondersteuning. Deze laatste is een stijging van 17 procent. Binnen de totale softwareverkoop steeg de verkoop van database- en middleware-software met 16 procent naar 3,78 miljard dollar. De verkoop van applicatiesoftware steeg met 17 procent naar 1,74 miljard dollar.

In het tweede kwartaal verwacht Oracle een omzetstijging die tussen de 5 en 9 procent ligt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4184419). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.