Managed hosting door True

ICT-directeur heeft meest gehate baan

 

CIO

De functie van ict-directeur is de meest gehate baan. Dat blijkt uit een onderzoek onder honderdduizenden werknemers door CareerBliss.com, een Amerikaanse carrièrewebsite die focust op baantevredenheid.

Bij het onderzoek moesten werknemers hun banen beoordelen op een schaal van één tot tien. Ontevredenheid was in de meeste gevallen te verklaren door beperkte doorgroeimogelijkheden en het uitblijven van beloningen voor goede prestaties, minder dan bijvoorbeeld loon.

Op het vlak van doorgroeimogelijkheden, invloed of loon kunnen ict-directeuren niet klagen, maar toch staan ze op de eerste plaats in de lijst van meest gehate banen bij CareerBliss. 'Nepotisme, vriendjespolitiek, nauwelijks respect voor werknemers', aldus een van de ondervraagden. 

Senior web developer

Overigens komen er in de top tien nog andere it-banen naar boven. Op de vierde plaats vinden we die van senior web developer. Die ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden websites en -toepassingen. Ze moeten niet alleen technisch beslagen zijn, maar ook kunnen luisteren naar de vragen van klanten en daarop inspelen. De ontevredenheid vloeit bij webontwikkelaars voort uit de slechte communicatie van hun werkgevers en de beperkte kennis die ze hebben van technologie.

De functie van 'analist technische ondersteuning', de man of vrouw die je belt als je zit te vloeken op je pc, staat op de achtste plaats. Belangrijkste reden voor de ontevredenheid: ze moeten altijd en overal - weekenden, vakantiedagen - klaar staan om collega's te helpen met hun technische problemen. 'Een weinig lonende functie', zo klinkt het.

In samenwerking met Datanews

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4183311). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.