Managed hosting door True

Diginotar failliet na hack

 

Diginotar is 20 september 2011 door de Haarlemse rechtbank failliet verklaard. Dat meldt moedermaatschappij Vasco Data Security die het bankroet heeft aangevraagd. Bij het bedrijf uit Beverwijk werkten vijftig mensen. Diginotar kwam in moeilijkheden nadat er digitale beveiligingscertificaten waren gehackt en minister Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties het vertrouwen in de onderneming opzegde.

Vasco, dat Diginotar begin januari 2011 overnam, laat in een perscommuniqué weten rekening te houden met het inboeken van een fors verlies als gevolg van de afwikkeling van het faillissement en de te verwachten schadeclaims. Het bedrijf benadrukt dat het een deel van de technologie van Diginotar wil hergebruiken en opnemen in zijn authenticatieplatform. Het betreft de pki/identiteitsverificatie-technologie van Diginotar. De overname is dan niet helemaal voor niets geweest, al geeft Vasco wel aan dat het voorlopig geen plannen heeft om opnieuw de digitale certificatenhandel in te gaan.

Geen infectie

Topman Kendall Hunt stelt dat de gang van zaken rond Diginotar geen gevolgen heeft voor de Vasco-authenticatietechnologie. Volgens hem waren de netwerken van beide bedrijven gescheiden en is er geen sprake van infectiegevaar. Verder meldde Kendall Hunt dat zijn bedrijf met de Nederlandse overheid wil samenwerken om de hackers te pakken te krijgen die verantwoordelijkheid zijn voor de digitale inbraak bij Diginotar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4182602). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.