Managed hosting door True

Lenovo huurt ex-Acer CEO Lanci in

 

Gianfranco Lanci, voorheen ceo van Acer, gaat aan de slag als consultant bij de Chinese pc-leverancier Lenovo. Hij moet de integratie van de overgenomen Duitse pc-leverancier Medion binnen Lenovo in goede banen leiden.

Lanci werkt vanuit zijn thuisland Italië aan de integratieklus. Hij werkt hierbij nauw samen met Lenovo's ceo Yuanqing Yang en ander leden van het managementteam. Lenovo nam in juni 2011 Medion over voor een bedrag van 670 miljoen dollar. De taak aan Lanci is om de vraag naar producten van Medion in de West-Europese markt te verhogen. Dat moet andere gebeuren door een nauwere samenwerking met ict-dienstverleners en retailbedrijven.

Lanci werkte zes jaar bij Acer. Hij bouwde toen een sterk verkoopkanaal op waardoor Acer de twee na grootste pc-leverancier van de wereld werd. Lanci vertrok in maart 2011 na een verschil van mening. Het meningsverschil ging over hoe Acer verder in de pc-markt moet groeien. Volgens Lanci moest er door Acer meer op wereldwijde schaal worden gewerkt, onder andere op het gebied van samenwerking met softwareleveranciers. Volgens hem werd de organisatie teveel vanuit Taiwan aangestuurd, het thuisland van Acer.

Na het vertrek van Lanci ontstonden er geruchten dat hij bij Samsung aan de slag zou gaan als manager voor het Europese verkoopkanaal.

Lenovo richt vizier op Dell

Lenovo wil een grotere pc-leverancier worden. In 2004 nam het IBM's pc-divisie over voor 1,25 miljard dollar. Met de overname van Medion wil Lenovo een sterke speler worden in de West-Europes pc-markt, waar het nu een marktaandeel heeft van 7,5 procent. Lenovo is nu de derde grootste pc-leverancier van de wereld. Lenovo's voorzitter Liu Chuanzhi verwacht eind 2011 concurrent Dell in te halen die nu op de tweede plaats staat op de wereldwijde ranglijst van pc-leveranciers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4179683). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.