Managed hosting door True

Omzet daalt, winst keldert

RIM verkoopt minder Blackberry's

 

Research in Motion (RIM), leverancier van de Blackberry, heeft een slecht tweede kwartaal achter de rug. De omzet daalde met 10 procent naar 4,2 miljard dollar. De winst kelderde met 58,7 procent naar 329 miljoen dollar. Vorig jaar bedroeg de winst in het tweede kwartaal nog 797 miljoen dollar.

RIM verkocht 10,9 miljoen Blackberry-smartphones. Dat zijn één miljoen telefoons minder dan analisten hadden verwacht. RIM heeft recent nog zeven nieuwe telefoons aangekondigd, maar dat zijn vooral updates van bestaande producten. Deze zeven Blackberry-producten moeten opboksen tegen concurrenten zoals de Apple iPhone of toestellen die op Google Android werken.

Het is nu wachten of de nieuwe generatie RIM-telefoons met het nieuwe besturingssysteem QNX bij klanten in de smaak vallen. Deze nieuwe telefoons moeten het opnemen tegen de nieuwe Apple iPhone 5 en telefoons die werken op Windows 7 Phone.

Ook de verkoopcijfers van de Blackberry Playbook vielen tegen. Er zijn ongeveer 200.000 Playbooks naar de winkels verscheept. Analisten hadden gerekend op 400.000 eenheden.

Het aandeel van RIM kelderde met 19 procent na de bekendmaking van de tweede kwartaalcijfers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4179448). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.