Managed hosting door True

Microsoft Build

Windows 8 krijgt complete antivirus

 

Het nieuwe Microsoft Windows 8 besturingssysteem krijgt een volledige antivirus oplossing. De beveiliging is een onderdeel van Windows Defender, die virussen en andere malware proactief opspoort en vernietigt. Microsoft maakte dit bekend tijdens de Build conferentie, die tussen 11 en 17 september wordt gehouden in het Californische Anaheim.

Windows Defender filtert verder netwerken en scant websites op malware met het SmartScreen filter. Indien een pc besmet is met malware, dan probeert de functie Secured boot in Windows 8 deze automatisch te verwijderen.

Andere leveranciers kunnen aan gebruikers van Windows 8 gewoon hun anti-virus software aanbieden. Als klanten de antivirus software installeren wordt de pc nog beter beveiligd, aldus Microsoft.

Microsoft zegt verder dat de Metro style apps goed beveiligd zijn als ze ontwikkeld worden met HTML5 en JavaScript. Volgens de softwareleverancier kunnen ook versleutelingen sneller en makkelijker met Windows 8 worden uitgerold.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4175442). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.