Managed hosting door True

Microsoft Build

Microsoft richt Windows 8 op zakelijk gebruiker

 

Het nieuwe besturingssysteem Windows 8 is geschikt voor zakelijk gebruik, aldus Microsoft. Het bedrijf heeft een aantal vernieuwingen doorgevoerd, onder andere op het gebied van beheer, beveiliging en gebruiksgemak. Microsoft maakte dit bekend tijdens de Build-conferentie, die tussen 11 en 17 september 2011 wordt gehouden in het Californische Anaheim.

It-afdelingen kunnen aan hun werknemers een usb-stick geven waarop Windows 8 staat met applicaties, data en andere toepassingen. Na gebruik kunnen ze de pc afsluiten. De pc blijft leeg, alle informatie staat op de usb-stick, aldus Microsoft.

Verder is DirectAccess vernieuwd. Volgens Microsoft wordt het uitrollen van Windows 8 en het beheer daarvan vereenvoudigd. Zo ondersteunt DirectAccess in Windows 8 onder andere non-IPv6 serverbronnen en kunnen kleine bedrijven die geen public key infrastructure (pki) hebben, sneller aan de slag met het besturingssysteem. Verder is het beheer en de beveiliging van opgeslagen data vereenvoudigd.

Active Directory

Op het gebied van beveiliging heeft Windows 8 een aantal nieuwe functies. Zo is er ingebouwde anti-malware software van Windows Defender. Met Applocker kunnen it-afdelingen beslissen wat voor ‘Metro style-applicaties' de gebruiker mag benutten. Met de functie Bitlocker kunnen it-beheerders toegang tot belangrijke data beveiligen. De functie Measured boot zorgt ervoor dat malware en rootkits buiten Windows 8 wordt gehouden.

Verder is Active Directory van Windows 8-computers verbeterd. It-beheerders kunnen bijvoorbeeld met de Volume Activation-toepassing van Windows Server zowel Windows 7- als Windows 8-pc's activeren en beheren. Voor het uitrollen van een Windows 8 virtuele pc biedt Microsoft de functie Client Hyper-V.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4175296). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.