Managed hosting door True

Samsung kan verkoopverbod eenvoudig omzeilen

Duitse retailer verkoopt toch Galaxy Tab 10.1

 

De Duitse tussenhandel verkoopt ‘gewoon’ de Samsung-tablet Galaxy Tab 10.1. Het eerder opgelegde verkoop- en adverteerverbod geldt namelijk alleen voor Samsung zelf en niet voor de retailers. Gevolg: de tussenhandel koopt de Galaxy Tab 10.1 in andere landen in om die vervolgens aan de Duitsers te slijten.

De rechter in Duitsland legde Samsung eerder een permanent verkoopverbod op voor de Galaxy Tab 10.1, maar hield in zijn uitspraak geen rekening met de retailers. Die hadden de tablet inmiddels op voorraad liggen en proberen deze nu aan de man te brengen. Daarnaast is het voor de tussenhandel mogelijk om de Samsung-tablet in andere landen te kopen, zodat zij hun voorraad op peil kunnen houden.

De omzeiling van het verkoopverbod is zelfs zo eenvoudig dat andere landenkantoren van Samsung aan de Duitse retailers kunnen verkopen. Samsung zou dus zijn Duitse voorraad Galaxy Tab 10.1-tablets kunnen verplaatsen naar andere landen om ze vervolgens weer via de tussenhandel in Duitsland te laten terugkomen.

Galaxy S, S II en Ace

In Nederland heeft de rechter de verkoop van de Galaxy S-, S II- en Ace-smartphones vanaf 13 oktober 2011 verboden. Het verbod is echter alleen gebaseerd op de scroll-functie van de toestellen en als Samsung deze functie voor die datum weet aan te passen, kunnen ze de toestellen gewoon blijven verkopen.

Mocht Samsung niet op tijd met aanpassingen komen, dan kunnen de Nederlandse retailers ook het verkoopverbod omzeilen door toestellen uit het buitenland te halen. De uitspraak van de Nederlandse rechter is namelijk net als in Duitsland niet van toepassing op de tussenhandel.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4170256). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.