Managed hosting door True

Tablet hapt in aandeel Wintel PC’s

 

Het wereldwijde marktaandeel van Wintel pc’s, die werken op het Windows-besturingssysteem en x86 processoren, is gedaald naar 82 procent. Dat is het laagste punt sinds twintig jaar, aldus onderzoeksbureau Canalys. De daling wordt veroorzaakt door de vraag naar tablets die werken op het Apple iOS, Google Android of andere besturingssystemen.

Volgens Canalys groeide de vraag naar pc's in het tweede kwartaal met 17 procent, met name tablets zoals de Apple iPad zijn in trek. Daarnaast werden meer pc's verkocht die draaien op Windows 7. Maar de totale marktaandeel van Wintel-pc's daalde naar 82 procent. Apple´s aandeel steeg dankzij de iPad naar 14 procent.

Ook andere merken tablets zijn in trek, zoals van Acer, Asus, HTC, RIM en Samsung. Zo is Acer's Android-gebaseerde Iconia Tab gewild in Duitsland, Rusland en Noord-Amerika.

Apple, Google en Facebook

Het duurt volgens Canalys nog wel even totdat de hele zakelijke markt tablets omarmt. Eerst moeten de tablets genoeg beveiliging hebben en zakelijke applicaties ondersteunen. Het zijn tot nu vooral individuele werknemers die een tablet of smartphones zakelijk gebruiken. Daarnaast kopen consumenten minder notebooks en netbooks. Dat leidt weer tot overvolle opslagplaatsen bij de distributeurs.

Volgens Canalys zijn Microsoft en Intel niet meer de grote innovatieve it-leveranciers van de wereld. Klanten kijken steeds vaker naar technologieën van Apple, Google en Facebook. Toch zullen Microsoft en Intel in trek blijven omdat ze financieel sterk zijn en technologie leveren aan datacenters die mobiele apparatuur ondersteunen, zo besluit Canalys.

Schema

Worldwide total client PC shipments

 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4169303). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.