Managed hosting door True

Microsoft Build

Samsung introduceert Windows 8-PC

 

Samsung en Microsoft hebben voor ontwikkelaars de Samsung Windows Developer Preview PC geïntroduceerd, die op het Windows 8-besturingssysteem werkt. De vijfduizend ontwikkelaars die aanwezig zijn op de Build Windows 8-conferentie mogen er mee aan de slag. Op de deze tablet is ook Visual Studio 11 geïnstalleerd.

De Samsung-tablet, Microsoft noemt het overigens een pc, heeft Developer Preview Software en Developer Preview Hardware. Gebruikers kunnen aan de slag met met software development kits (sdk) en tools. De hardware bestaat uit een Intel Core i5 processor, een Samsung super PLS 1366x768 display, 4GB DDR3 geheugen en 64GB SSD opslagcapaciteit. De tablet is geschikt voor near field communication (nfc). Er waren overigens al geruchten dat Samsung en Microsoft samen een Windows  8-pc ontwikkelden.

Door samen met Microsoft een tablet te ontwikkelen, wordt Samsung minder afhankelijk van Google. Samsung en Microsoft werken al een paar jaar goed samen op het gebied van smartphones. Zo werkt Samsung's Focus-smartphone op Microsoft's Windows Phone 7-besturingssysteem.

HP, QualComn en Nvidia

Microsoft demonstreerde tijdens de eerste dag van zijn Build-ontwikkelaarconferentie ook notebooks en tablets van HP, QualComn en Nvidia, die werken op Windows 8. Deze Windows 8-pc's werken met Intel-processoren.

Microsoft Reveals Many New Shapes and Sizes of Hardware for Windows 8

Samsung Windows Developer Preview PC box

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4169282). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.